Dzūkijoje – lietuviškasis „Dakaras“

Varėnoje prasidėjo viešosios įstaigos „Bekelės fiesta“ organizuojamo 2021 m. Lietuvos Baja čempionato ir taurės trečiojo etapo bekelės maratonas „Perimetras“. Varžybos vyks liepos 28-31 dienomis, greičio ruožai numatyti Varėnos rajone specialiose trasose.

Vienas iš organizatorių komandos narių Mindaugas Plukys pažymėjo, kad varžybose dalyvauja Dakaro ralyje istorinę pergalę iškovojęs Arūnas Gelažninkas ir pirmą kartą keturračiu įveikęs Dakarą Laisvydas Kancius. Varžybose ketina startuoti ir Breslau ralyje prizines vietas iškovoję lietuviai – Tomas Gužauskas su šturmanu Audrium Matuoliu bei daug kitų žymių dalyvių.

M.Plukio teigimu, „Sport“ klasės dalyvių laukia daugiau nei 350 km greičio ruožų Varėnos rajono miškuose, o „Adventure“ klasės dalyviai tradiciškai 60 valandų suks beveik 2000 km ratą Lietuvos pasieniu. Varžybose dalyvauja daugiau nei 60 dalyvių:

„Car“ klasė – 11 dalyvių;

„SSV“ klasė – 19 dalyvių;

„Bike“ klasė – 18 dalyvių;

„Quad“ klasė – 3 dalyviai;

„Adventure“ klasė – 13 dalyvių.

Visi dalyviai su savo transporto priemonėmis tris dienas bus apsistoję Varėnos technologijų ir verslo mokyklos poligone. Trečiadienį poligone apsilankęs Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas pasidžiaugė, kad Varėnoje vyksta tokio pobūdžio renginiai ir padėkojo organizatoriams už gražią iniciatyvą, kad atvežė „Dakarą“ į mūsų miestą. Varėniškiai turi puikią progą užsukti į poligoną, pabendrauti su dalyviais ir pamatyti įspūdį keliančias jų transporto priemones.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *