Dzūkijos hipodrome – žirgų lenktynės ir gražiausios skrybėlaitės rinkimai

Jau rytoj, sekmadienį, Lazdijų rajone esančiame Dzūkijos hipodrome – dėmesį kaustantys neįprasti reginiai. Čia organizuojamos žirgų lenktynės „Major horse racing day“ ir vyks gražiausios skrybėlaitės rinkimai. Žiūrovų laukia ir daugiau įdomių reginių ir pramogų.

Tai jau antrosios tokios žirgų lenktynės po Lazdijų sporto centro vėliava. „Renginys yra nemokamas ir gali dalyvauti visi, prijaučiantys žirgų lenktynių sportui ir madai“, – sakė Linas Balčiūnas, Lazdijų sporto centro žirgų lenktynių specialistas.

Sekmadienį, 18 val. prasidėsiantis renginys žiūrovus džiugins spalvinga programa. Vyks Lietuvos žemaitukų veislės žirgų lygiųjų lenktynių čempionato 2-asis etapas, grynakraujų jojamųjų veislės žirgų bėgimas, Lazdijų krašto didžiausio ir mažiausio žirgo pasirodymas. Taip pat renginio dalyvių akis džiugins Friesian veislės žirgo pasirodymas iš „Nausodės žirgai“ žirgyno. Šiais žirgais senovėje dažniausiai jodinėdavo riteriai.

Dzūkijos hipodromą sudrebinsiančiame renginyje planuojamas ir greičiausių planetos Greihaundų veislės šunų pasirodymas. Tai labai senos veislės šunys, kuriuos augindavo išskirtinai aristokratų šeimos.

Žirgų lenktynėse bus ką veikti ir mažiausiems renginio lankytojams, nes čia planuojamos vaikų lenktynės su Šetlendo poni veislės žirgeliais. Mažieji raiteliai su tėvelių ar trenerių priežiūra dalyvaus „airiškame“ bėgime. Jų visų lauks apdovanojimai.

„Ši idėja yra kilusi iš Airijos. Vis matydavau tuos airiškus bėgimus ir sugalvojome juos įtraukti ir į mūsų renginį Dzūkijos hipodrome“, – pasakojo L. Balčiūnas.

Ne šiaip nurodomas ir renginio aprangos kodas – skrybėlaitės, nes kartu su renginių organizatore „Why not?“ bus organizuojami gražiausios skrybėlaitės rinkimai.

„Tai bus viso renginio vinis. Gražiausios skrybėlaitės rinkimus organizuoja renginių organizatorė „Why not? Events agency“. Moterys kviečiamos pasipuošti skrybėlaitėmis. Registracijos nebus, nes stilistai viso renginio metu stebės pasipuošusias žiūroves ir komisija išrinks net keletą laimėtojų. Būtent tokios tradicijos panašaus pobūdžio renginiuose yra populiarios Anglijoje“, – sakė L. Balčiūnas.

Šventės organizatoriai patikina, kad pramogų renginyje nestigs nei mažiems, nei dideliems.

Renginį organizuoja Lazdijų sporto centras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *