ARATC planuose – pažintinės mokinių ekskursijos virtualiose klasėse bei edukacinis parkas

Birželio pabaigoje vykusiame Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) valdybos posėdyje gimė naujas sprendimas įtraukti viso regiono mokinius į pažintines ekskursijas pasinaudojant virtualia klase. Taip pat buvo aptarti planai steigti edukacinį parką

Birželio 29 dieną  įvykusiame ARATC Aplinkosauginio ugdymo ir daiktų pakartotinio naudojimo centre organizuotame valdybos posėdyje buvo nuspręsta, atsižvelgiant į gyventojų poreikius ir išplėstą paslaugų spektrą, įsteigti dešimt naujų etatų.

Tvirtinant naujas pareigybes akcentuota, kad bendrovės darbo apimtys yra išaugusios dėl maisto, tekstilės atliekų rūšiavimo, taip pat yra įsigyta nauja technika. Šiuo metu ARATC eksploatuoja ir vykdo 365 konteinerinių atliekų aikštelių priežiūros darbus, nuo spalio 1d. planuojama papildomai pradėti eksploatuoti dar 20 vnt. tekstilės konteinerių (10 vnt. – Alytaus mieste, 10 vnt. – Druskininkų sav.)

Siekiant užtikrinti sklandų ir nepertraukiamą paslaugų teikimą, valdyba naujų pareigybių steigimui pritarė. Į tekstilės atliekų rūšiavimo pareigybes bendradarbiaujant su Užimtumo tarnyba planuojama priimti negalią turinčius žmones.

Posėdžio metu diskutuota dėl pažintinio-edukacinio atgautų išteklių parko  bei šiltnamio greta jo įrengimo, aptarta šio projekto sąmata. Kalbėta apie galimybes šio parko įrengimui gauti lėšų iš ES, diskutuota, kad tai galėtų būti regioninis projektas.

Planuojama, kad parke visi objektai – takai, įvairios instaliacijos – bus pagaminti iš antrinių žaliavų ar perdarytų daiktų, o šiltnamis bus skirtas įvairių augalų auginimui ir edukacijoms (pvz. bus auginamos cilindrinės plaušenės, iš kurių galima pasigaminti natūralias kompostuojamas virtuvės ir dušo kempines).

Valdyba posėdžio metu taip pat buvo supažindinta su  virtualios realybės klase, kurioje mokiniams iš viso Alytaus regiono organizuojamos edukacinės ir pažintinės veiklos.

ARATC valdybos pirmininko pavaduotoja Vilma Jurgelevičienė akcentavo, kad atliekų tvarkymo srityje ypatingai svarbi ir švietėjiška veikla. „Mes turime sklandžiai veikiančią, modernią atliekų tvarkymo sistemą. Jos efektyvumas ir našumas labiausiai priklauso nuo visuomenės požiūrio į atliekų rūšiavimą ir sąmoningumo.  Džiaugiuosi, kad ARATC taip šauniai dirba ties švietėjiškais klausimais. Virtualios realybės klasė ir gyvos ekskursijos po atliekų tvarkymo centrą mokiniams duos realią naudą, didelį įspūdį, ugdys jų ekologinį sąmoningumą. Juk ateinančioms kartoms aplinkosauga bus ypatingai svarbi“,  – sakė V. Jurgelevičienė ir pažymėjo, kad Druskininkų vaikų vasaros poilsio stovyklų organizatoriai jau įtraukė ekskursijas į ARATC į vaikų užimtumo planus.

Valdybos posėdžio metu taip pat apsispręsta liepos 29 dieną sušaukti neeilinį visuotinį akcininkų susirinkimą, kuriame bus svarstoma Alytaus miesto savivaldybės deleguojamo naujo valdybos nario kandidatūra.

Primename, kad ARATC valdybą sudaro visų Alytaus regiono bei Birštono ir Prienų rajono savivaldybių atstovai.

Parengta pagal Druskininkų savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *