Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ tapo savanorius priimančia organizacija

Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ nuotr.

Savanoriška tarnyba – viena iš savanoriškos veiklos formų. Jaunimo savanoriškos veiklos programa skirta ne tik savanoriškai veiklai atlikti, bet ir savanorius ugdyti. Tai puiki galimybė  jaunam žmogui tobulėti kaip asmenybei, įgyti naujų žinių, ugdyti asmeninius gebėjimus, pasitikėjimą savimi, atsakomybę, mokytis spręsti asmenines problemas ir padėti kitiems spręsti jų problemas.

Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ – jau  akredituota kaip savanorius priimanti organizacija, t.y. vieta, kurioje gali savanoriauti jaunas nedirbantis ir nesimokantis 14–29 metų amžiaus žmogus.

Projektas „Jaunimo savanoriška tarnyba“ (JST) – tai intensyvi 6 mėn. trukmės savanorystės programa, kurios metu  jaunuoliai 40 val. per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje priimančioje organizacijoje, kartą per mėnesį susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi, mokosi įveikti sunkumus, apmąstyti patirtį bei įvardinti tai, ką išmoko, numatyti tobulėjimo kryptis. Atlikę susitarimus atitinkančią savanorišką veiklą jaunuoliai gali įgyti  0,25 stojamojo balo, rinkdamiesi studijas  aukštosiose  mokyklose. Įgyvendinant Alytaus miesto savivaldybės finansuojamos programos „Tau, Alytau“ bei visuomenės sveikatos rėmimo programos projekto „Terapinių paslaugų plėtra autistiškiems ar kitus raidos sutrikimus turintiems vaikams bei jų šeimoms“ veiklas savanoriai vykdytų neseniai įsikūrusiame Alytaus miesto bendruomenės centro vaikų dienos filiale (Jiezno g. 1).Savanorių kuratorė – Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“  vadovė Dovilė Aliulienė:

„Centre vaikams labiausiai reikia žaidimų draugo. Savanoriai galės prisidėti prie kasdieninės veiklos, meno terapijos ar grupinių užsiėmimų, rengiant ir įgyvendinant vasaros stovyklą, kur daug dėmesio bus skiriama potyriminėms patirtims gamtoje. Stovyklos tikslinė grupė – autistiški ir kitus raidos sutrikimus turintys vaikai.

Esame atsakingi, kad bendruomenėje būtų aktyviai plėtojamas paslaugų prieinamumas autistiškiems vaikams ir jų šeimoms. Besibaigiant karantinui numatėme  konkrečius tikslus:  pagerinti autizmo ar kitus raidos sutrikimus turinčių vaikų ir jų artimųjų gyvenimo kokybę, suteikiant kompleksines terapines paslaugas, tobulinti pagalbos specialistų kompetenciją, skleisti žinias, bei dalintis gerąją patirtimi“, – sako Alytaus autizmo asociacijos  „Lietaus vaikai“ vadovė.

Ateikite,  jei galite skirti savo laiko geram tikslui įgyvendinti. Pasidalindami savo širdies šiluma, padėsite kitiems, kuriems jūsų pagalbos labai reikia. O ir tobulėti bei įprasminti, patikrinti save – tai puiki galimybė.

„Savanorystė tuo ir graži: niekas kitas negali priversti žmogaus savanoriauti – nei piniginis atlyginimas, už kurį reikia „atidirbti“, nei vadovas, įsakantis vykdyti jo valią. Savanoriauti apsisprendžia pats asmuo, neklausdamas,  „Kas man iš to?“. Iš tiesų klausiama visiškai priešingai – „Kam galėčiau būti reikalingas?“ Tai atveria platų saviraiškos, dalijimosi džiaugsmo ir atradimų horizontą“.

Susisiekti galima el. paštu: alytus@lietausvaikai.lt, arba Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ Facebook paskyroje.

Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *