Naujam gyvenimui prikeltoje Kurnėnų mokykloje žmonės „atranda Ameriką“

Alytaus rajono savivaldybės akcija „Atviri Kurnėnai“ – tai nuo birželio 28 iki liepos 4 d. trunkanti atvirų durų savaitė, kurios metu yra gera proga ne tik aplankyti „amerikoniškąją“ Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklą, bet ir dalyvauti ekskursijoje, pamokoje autentiškoje klasėje, edukacijose, žaidimuose, vakaro koncertuose. „Atviri Kurnėnai“ kasdien

Ekskursijoje bei atviroje pamokoje dalyvavo ir Alytaus rajono savivaldybės vadovai, administracijos darbuotojai. Sėdėdami prieš 85-erius metus pastatytuose mokykliniuose suoluose, jie atsakinėjo į mokytojos klausimus, sprendė kryžiažodį, tikrinosi, ar supranta dzūkų tarmės žodžius, vertino savo žinias apie Kurnėnų mokyklą.

Meras Algirdas Vrubliauskas pademonstravo puikias dzūkų tarmės, istorijos žinias. Jis pasveikino lankytojus,  atvykusius susipažinti su didelės reikšmės kraštui mokykla, kuri prikelta savivaldybės rūpesčiu. Mokykla restauruota, reikalinga įranga nupirkta įgyvendinus kelis projektus savivaldybės, valstybės bei Europos Sąjungos lėšomis.

A. Vrubliauskas taip pat pasidžiaugė, jog Kurnėnuose šiomis dienomis yra tiek daug gyvybės, ir juokavo, kad žmonės čia „atranda Ameriką“, kuri pasitinka kerinčiais žydinčių liepų kvapais: „Mokykla atgaivinta, prikelta naujam gyvenimui mūsų visų pastangomis. Tikiuosi, kad joje visada bus tiek daug žmonių ir gyvybės, kaip šiomis atviros savaitės dienomis“, – sakė savivaldybės vadovas.

Smagioje pamokoje dalyvavo vicemerė Dalia Kitavičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, administracijos direktorės pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius. Po „pamokos“ savivaldybės vadovai apžiūrėjo mokyklos patalpas, kuriose jau yra baldai,  stebėjo keramikos, tapybos ant vandens, dzūkiškų bandų kepimo edukacijas.

Be šių pramogų, Kurnėnuose vyksta kvėpavimo technikos mokymai, juoko joga, streso įveikimo treniruotė. Kiekvieną vakarą nuo 19 val. vyksta koncertai.

Atvykus į Kurnėnų mokyklą, galima itin mažomis kainomis  pasimėgauti Alytaus profesinio rengimo centro siūloma kava, arbata, kitais gaiviaisiais gėrimais, suvalgyti pyragaitį, ledų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *