Alytaus J. Kunčino bibliotekos direktorei – miesto vadovų padėka už beveik tris dešimtmečius darbo

Beveik trisdešimt metų Alytaus Jurgio Kunčino bibliotekai vadovavusi jos direktorė Giedrė Bulgakovienė liepos 3 dieną užvers šios įstaigos duris ir kaip ji pati sako, ilgai ir nuobodžiai miegos, o visa kita susidėlios savaime.

Į užtarnautą poilsį išeinanti bibliotekos direktorė jai vadovavo nuo 1992 metų rudens.

„Dėkojame, kad jūsų dėka Alytuje atsirado miesto biblioteka ir ji nuėjo tokį netradicinį ir išskirtinį kelią. Dėkojame už jūsų kūrybiškumą, aktyvumą, kantrybę, sveikatą, už ilgas darbo valandas ir idėjas, už kolektyvą, kad biblioteka išėjo iš savo tradicinių rėmų bei ji jau yra visur. Ir žinoma, už sutelktą didelę bendruomenę, kuri žino, kas vyksta bibliotekoje ir aktyviai joje lankosi. Ačiū iš didžiosios raidės“, – dėkodama už ilgametį darbą bibliotekos direktorei sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Mero pavaduotojas Povilas Labukas pasidžiaugė, kad per šiuos metus biblioteka turėjo kitokį požiūrį į skaitytojus, ugdė jų literatūrinį skonį, plėtė akiratį. „Labai džiaugiamės ir tikimės, kad ir toliau miesto gyvenime išliksite tokia aktyvi“, – pridūrė jis.

Administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, pajuokavusi, kad ji G. Bulgakovienę pažįsta dar nuo darbo kartu tame pačiame pastate, tik skirtinguose jo aukštuose laikų, sakė visada žavėjosi Giedrės sugebėjimu turėti savo liniją, nuostatas bei nebijoti jų pasakyti.

„Savo tokį labai teisingą supratimą, nesvarbu, ar tai būtų opus klausimas dėl karių perlaidojimo, ar bibliotekos kūrimas kitokios paskirties pastate, į kurį įdėjote daug pastangų ir sveikatos. Buvo smagu matyti, kad jums rūpėjo ne tik bibliotekos reikalai, bet ir viso miesto kultūra plačiąją prasme. Linkiu ir toliau išlikti aktyviai apskrities ir miesto kultūroje“, – G. Bulgakovienei linkėjo savivaldybės administracijos direktorė.

Savivaldybės vadovų linkėjimus ilgametei bibliotekos direktorei palydėjo ne tik gėlių puokštė, bet ir žinomo alytiškio dailininko Benjamino Jenčiaus paveikslas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *