Putinuose – įkurtuvės: buvusioje mokykloje duris atvėrė Pedagoginė psichologinė tarnyba

Džiugiomis įkurtuvių nuotaikomis šiuo metu gyvena Alytaus miesto pedagoginės psichologinės tarnybos (PPT) kolektyvas. O džiaugtis išties yra ko: naujai suremontuotos patalpos Putinų mikrorajone, buvusioje Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokykloje – šviesios, erdvios, o ir dvigubai didesnės už ankstesnes Pulko gatvėje.

Nešini dovanomis pasveikinti naujakurių karštą antradienio popietę susirinko gausus būrys svečių – Alytaus miesto savivaldybės ir švietimo įstaigų vadovai, savivaldybės tarybos nariai, įvairių bendruomenių atstovai, socialiniai partneriai, Putinų seniūnijos seniūnaitis Tadas Čakas ir kiti. Renginyje dalyvavo ir naujai įrengtas patalpas pašventino kaimynystėje įsikūrusios Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos klebonas Valdas Simanaitis.

„Keičiasi mūsų miestas ir senosios aplinkos, viskas pritaikoma pagal gyventojų poreikius. Gal šis pastatas nėra toks patrauklus, kokio mes norėtume, bet kaip miesto meras yra sakęs, kas mane labai padrąsina ir veda į priekį, jog ne pastatai ir ne gatvės puošia miestą, jį puošia žmonės“, – atidarymo renginyje kalbėjo Alytaus miesto pedagoginės psichologinės tarnybos laikinoji direktorė Silvija Peštenienė.

Ji viliasi, jog naujai atgijęs ir net keletą bendruomenių po savo stogu įkurdinęs buvusios Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos pastatas ir suremontuotos patalpos leis dar labiau plėtoti švietimo pagalbą mieste, kurti kitokį Putinų mikrorajono veidą.

Atidarymo renginyje dalyvavęs Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pripažino, jog pastato išorė byloja, kad darbai jame dar nebaigti, teks ieškoti sprendimų dėl jo išorės remonto.

„Kai tuščią pastatą užpildo žmonės, kurie ir yra svarbiausi, pirmiausia turime pasirūpinti sąlygomis viduje, o jau po to galvoti apie išorę. Linkiu, kad jūsų įstaigos veikloje, kurios miestui labai reikia, būtų kuo mažiau probleminių klausimų, o žmonės iš čia išeitų su šypsenomis, nors atėjo nusiminę. Tikiu, kad šiose, kelis kartus didesnėse patalpose, rasite geriausius sprendimus, o kaimynams bus patogi jūsų kaimynystė“, – sakė meras N. Cesiulis.

Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas pasidžiaugė, jog po ilgų diskusijų ir svarstymo galiausiai buvo apsispręsta Pedagoginę psichologinę tarnybą iš sąlygų neatitinkančių patalpų Pulko g. perkelti būtent į šias. Jis neabejoja, jog prasta pastato išorė – tik laiko klausimas, svarbiausia šiuo metu, jog vidus ir visos sąlygos yra puikiai pritaikytos tiek darbuotojams, tiek lankytojams.

Vidaus remonto darbai buvusios Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos patalpose, pritaikant jas Pedagoginės psichologinės tarnybos veiklai, atsiėjo apie 70 tūkst. eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *