Puikios žinios Alytaus dviratininkams: takus papildė nauja atkarpa

Rangovams baigus rekonstruojamos gatvės aplinkos sutvarkymo darbus, Alytaus A. Juozapavičiaus gatvės atkarpa nuo Ežerėlio gatvės link išvažiavimo prie miesto žiedo greta Druskininkų ir Normandija-Nemunas gatvių pasipuošė ne tik naujas šviestuvais bei patogiu pėsčiųjų bei dviračių taku su suoliukais, bet ir vešliai sužėlusia žole. Ją rangovams nupjovus, takas perduotas eksploatuoti Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriui. Šis tolesnę jo priežiūrą paves žaliuosius miesto plotus šioje miesto dalyje tvarkančiai bendrovei „Raguvilė“.

Beveik kilometro ilgio, trijų metrų pločio asfalto dangos taką per devynis mėnesius įrengė bendrovė „Alkesta“. Jo įrengimo darbai atsiėjo beveik 420 tūkstančių eurų. Beveik 300 tūkstančių buvo skirta iš valstybės 2020 metų ekonomikos skatinimo dėl COVID19 pandemijos lėšų, likusi suma – iš savivaldybės biudžeto.

Įgyvendinus šį projektą, ne tik beveik kilometru pasipildė bendras 38 kilometrus sudarančių dviračių takų mieste ilgis, bet įrengus minėtą taką, gyventojai galės saugiau pėsčiomis patekti į darbą ar mokyklą. Be to, apšviestas ne tik šis takas, bet ir anksčiau neapšviesta buvusi A. Juozapavičiaus gatvės atkarpa.

Vienas komentaras apie “Puikios žinios Alytaus dviratininkams: takus papildė nauja atkarpa

  1. Takas į niekur … darykite pratęsimą Druskininku gatve ne šia gatve nei dviračiu pravažiuoti nei pėsčiam praeiti, labai jau nesaugu …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *