Kempingo Alytuje idėja įgauna pagreitį: ieškoma investuotojų

Asociatyvi nuotr.

Kone dešimtmetį aptarinėta ir prieš porą metų vėl atgaivinta kempingo Alytuje idėja pamažu įgauna pagreitį – jau paskelbtas ramioje miesto vietoje, gamtos apsuptyje, netoli kavinės Ulonų gatvėje esančio 1,4 ha žemės sklypo nuomos aukcionas.Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis įsitikinęs, Alytus turi ką parodyti ir pasiūlyti turistams iš visos Lietuvos ir užsienio. Be aukščiausio Lietuvoje pėsčiųjų ir dviratininkų tilto, piliakalnių, muziejų, sinagogos, unikalių skulptūrų Jaunimo parke, čia gausu pramogų ir aktyvaus poilsio mėgėjams – vandenlenčių parkas Dailidės ežere, skrydžiai oro balionais, o kur dar dviračių takai, teniso kortai, paplūdimiai, tinklinio aikštelės, tarptautiniai pėsčiųjų maršrutai ir daug kitų…

„Norime, kad mūsų miestą aplankytų kuo daugiau žmonių. Pasigrožėtų, pailsėtų, skaniai pavalgytų ir tiesiog gerai praleistų laiką. O kad greitai neišskubėtų namo, norime mieste įrengti kempingą. Ulonų gatvėje esantis sklypas kempingo įrengimui numatytas jau seniai. Apie jį kalbama daugiau kaip dešimt metų, tačiau iki šiol kalbos ir likdavo kalbomis“, – sako Dzūkijos sostinės vadovas.
Pasak jo, numatytoje vietoje Ulonų gatvėje galėtų atsirasti kempingas su administraciniu pastatu ir poilsio paskirties pastatais. Žemės sklypo nuomos terminas – 20 metų su galimybe jį pratęsti. Konkursas vyks iki rugpjūčio 17 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *