Besiruošiant paralimpinei atrankai – alytiškio šaulio pergalė varžybose Šiauliuose

Šiauliuose vykusiose V. Juozapaičio atminimo taurės šaudymo iš lanko varžybose savaitgalį netrūko nei prasto oro, nei emocijų nei gerų rezultatų ar didelių pralaimėjimų. Visas šias įdomias sąlygas puikiai atlaikė negalią turintis alytiškis Alytupis-Žaliasis lankas klubo atstovas Rolandas Baranauskas.

Neįgalieji šiose varžybose neturėjo atskiros grupės, todėl tiek Rolandas tiek kiti klubo neįgalieji varžėsi bendroje grupėje su visais sportininkais, tačiau jiems tai netrukdė rodyti puikių rezultatų. Vos už mėnesio vyksiančiai paralimpinei atrankai besiruošiantis Rolandas šiose varžybose pagerino savo asmeninį kvalifikacijos rekordą surinkęs 658 taškus. Šis rezultatas taip pat atitinka paralimpinį normatyvą, bei yra naujas Lietuvos paralimpinės rungties (skriemulinių lankų 50 metrų) rekordas. Prasidėjus atkrintamosioms varžyboms prasidėjo ir smarki liūtis išmušusi iš vėžių daug lankininkų (dėl lietaus lankininkų varžybos nėra stabdomos), tačiau tai nesustabdė Rolando kelyje į pergalę.  Įveikęs visus savo konkurentus galų gale sportininkas pasidabino aukso medaliu.

Taip pat puikiai varžybose pasirodė ir alytiškės merginos šaudančios olimpiniais lankais. Inga Timinskienė pasidabino sidabro medaliu, o Paulina Ramanauskaitė bronza.

Šios varžybos buvo labai geras pasirengimo etapas sportininkams besiruošiantiems tarptautiniams startams bei kovoms dėl olimpinių bei paralimpinių kelialapių. Rolandas Baranauskas jau liepos 5-11 dienomis Čekijoje kovos dėl paralimpinio kelialapio, o Inga Timinskienė, dėl olimpinio kelialapio kovos jau šį savaitgalį paskutiniame atrankos turnyre Paryžiuje.

Ugnius Timinskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *