Naujagimių susilaukusioms alytiškių šeimoms – savivaldybės parama

Alytaus miesto savivaldybė naujagimių susilaukusioms alytiškių šeimoms dovanoja atminimo dovanas – antklodes-vokelius su užrašu „Aš gimiau alytiškiu“ bei kūdikio albumus ir skiria vienkartinę piniginę 308 Eur paramą gimus vaikui. 2020 metais buvo įteiktos dovanos 254 naujagimiams, išmokėtos piniginės išmokos 289 šeimoms. Per šių metų penkis mėnesius įteiktos 95 dovanos, išmokas gavo 70 šeimų.

Dovanos skiriamos naujagimiams, kurių bent vienas iš tėvų gyvenamąją vietą deklaravęs Alytaus mieste. Pasiimti dovanėles tėveliai gali po naujagimio įregistravimo, iš anksto susitarę dėl atvykimo į Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrių, informacija teikiama tel. (8 315) 55 119.

Karantino metu ne visi tėveliai atsiėmė savivaldybės dovaną, galbūt yra nepateikusių prašymo  gauti piniginę išmoką. Tokiais atvejais prašytume dėl dovanos skambinti tel. (8 315) 55 119 ir sutarti dovanos atsiėmimo laiką, o prašymą dėl savivaldybės skiriamos piniginės išmokos pateikti el. paštu soc_parama@alytus.lt, daugiau informacijos apie išmokas Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje tel. (8 315) 56 660.

IŠMOKOS GIMUS VAIKUI

  1. Alytaus miesto savivaldybės tarybos 2018-12-20 sprendimu Nr. T-397 (Alytaus miesto savivaldybės tarybos 2020-05-07 sprendimo Nr. T-157 redakcija) asmenims, kurie likus ne mažiau kaip 6 mėnesiams iki vaiko gimimo dienos yra deklaravę gyvenamąją vietą arba įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Alytaus miesto savivaldybėje, o gimusio vaiko deklaruota gyvenamoji vieta registruojama Alytaus miesto savivaldybėje, skiriama 7,7 bazinės socialinės išmokos (BSI)* dydžio išmoka (šiuo metu 308 Eur) iš savivaldybės biudžeto lėšų.
  2. Kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 BSI (šiuo metu 440 Eur) vienkartinė išmoka iš valstybės biudžeto lėšų.
  3. Kiekvienam vaikui nuo gimimo dienos iki 18 metų skiriama ir mokama 1,75 BSI (šiuo metu 70 Eur) išmoka iš valstybės biudžeto lėšų.
  4. Dėl minėtų išmokų asmenys per 12 mėnesių nuo vaiko gimimo dienos turi teisę kreiptis pagal deklaruotą gyvenamąją vietą  arba į savivaldybę, kurioje yra įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą ir faktiškai gyvena.

* Bazinė socialinė išmoka (BSI) nuo 2021-01-01 – 40 Eur.

Atkreipiame dėmesį, kad prašymai visoms išmokoms gimus vaikui gauti pateikiami Socialinės paramos skyriui: savivaldybės vienkartinei išmokai gauti – el. paštu soc_parama@alytus.lt, valstybės skiriamoms išmokoms gauti – per Socialinės paramos informacinę sistemą SPIS (www.spis.lt), daugiau informacijos tel. (8 315) 56 660.

Civilinės metrikacijos ir Socialinės paramos skyrių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *