„Lietaus vaikai“ pakvies alytiškius pasivaišinti Herojų kava, o „Tėviškės namai“ – užsukti į Tėviškės kiemelį

Mobilioji kavinė, kurioje bus galima išgerti puodelį Herojų kavos, ir bendruomenės veiklai skirtas Tėviškės kiemelis – dvi iniciatyvos, kurios Alytuje bus įgyvendintos dar šiemet.

Jas realizuoti imsis asociacija „Lietaus vaikai“ ir VšĮ „Tėviškės namai“. Neseniai šios dvi įstaigos dalyvavo  septintus metus vykstančiame iniciatyvų konkurse „Mes – bendruomenė“, kurį organizuoja prekybos tinklas „Maxima“, ir tapo šio konkurso nugalėtojomis. „Tėviškės namų“ bendruomenės  projektui Tėviškės kiemeliui įrengti ir pritaikyti bendruomenės reikmėms skirta apie 10 tūkst. Eur, o Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“  projektui „Herojų kava – įkrauk supergalias“ – 7 tūkst. Eur.

„Džiaugiuosi VšĮ „Tėviškės namai“ ir Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ sėkme prekybos tinklo „Maxima“ surengtame iniciatyvų konkurse. Abi įstaigos seniai svajojo įgyvendinti šiuos projektus. Džiugu, kad jau greitu metu padedant iniciatyvų konkurso iniciatoriams, jos taps realybe ir „Lietaus vaikų“ bendruomenė galės alytiškius pradžiuginti Herojų kava, o „Tėviškės namų“ bendruomenė jaukiame kiemelyje – turiningai leisti laisvalaikį“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Emocijų, sužinojus, kad laimėjome konkursą, labai daug ir jos labai didelės“, – džiaugsmo sužinojusi apie  Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ projekto  „Herojų kava – įkrauk supergalias“ sėkmę konkurse neslėpė šios asociacijos valdybos pirmininkė Klementina Gruzdienė.  Pasak jos, projekto  idėja – sena, tačiau labai trokštama. Jos esmė yra renginių metu ar tiesiog pasidalijus informacija socialiniuose tinkluose atvykti į vietą, joje gaminti kavą ir ja pavaišinti žmones.

„Kad tokia iniciatyva reikalinga ir Alytaus miestui, supratome, kai vasaros metu vakarais organizavome filmų peržiūras. Tuomet kava susirinkusius vaišinome buitiniu būdu, tačiau šis būdas pateisino lūkesčius“, – pasakoja asociacijos valdybos pirmininkė, teigianti, kad tokios idėjos šalyje nėra naujovė – ši iniciatyva ne vienerius metu sėkmingai įgyvendinama Vilniuje ir Panevėžyje.

Be mobilios kavinės už iniciatyvai įgyvendinti skirtas lėšas Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ ketina įsigyti ir  tris sensorines palapines.

„Žmonių gausa ir triukšmas renginių metu blogina juose besilankančių raidos sutrikimų turinčių vaikų savijautą, o šiose pojūčių palapinėse jie galėtų nusiraminti ir atgauti jėgas“, –  palapinių privalumus įvardija K. Gruzdienė.

Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ taip pat ketina įsigyti sėdmaišius ir informacinius stendus ir tokiu būdu įvairių  mieste vykstančių renginių metu sukurti lankytojų pokalbių ir poilsio zonas.

Alytaus autizmo asociacijos valdybos pirmininkė K. Gruzdienė tikra, kad šios iniciatyvos įgyvendinimas asociacijai padėtų tapti veiklesne, ryškesne ir aktyvesne.

Mobilioji scena, suoliukai, staliukai netrukus turėtų atsirasti šalia Daugų gatvėje esančio pastato, kuriame įsikūrusi VšĮ „Tėviškės namai“ bendruomenė. Kiemelio teritoriją planuojama apželdinti – pasodinti medelių, dekoratyvinių augalų, gėlių. Čia jau kitą pavasarį ketinama įrengti lysvę, kurioje šios įstaigos bendruomenė augintų prieskonines žoleles ir aromaterapijai skirtus augalus.

„Prieš porą metų prie pastato, kuriame įsikūrusi „Tėviškės namai“, vyko Kaimynų šventė, tuomet pamatėme, kad Ulonų seniūnaitijoje trūksta erdvės, kurioje laisvalaikį galėtų leisti ne tik šios seniūnaitijos gyventojai, bet ir visi alytiškiai. Tuomet ir kilo mintis sutvarkyti šalia įstaigos esantį kiemelį“, – mintimis apie kilusią projekto idėją dalijasi VšĮ „Tėviškės namai“ vadovas Eimantas Balaika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *