Po tragiškos nelaimės Užupiuose – šeimos pagalbos šauksmas

Praėjo savaitė po skaudžios nelaimės Alytaus rajone, Užupių kaime, kai aukštyn kojomis apvirto dviejų šeimų gyvenimai. Sprogus dujoms, sudegė namas, o  gaisro metu žuvo trijų vaikų motina bei buvo sunkiai sužalotas vyras. Namo šeimininkė su dviem mažamečiais, dviejų metų ir trijų mėnesių vaikais liko be stogo virš galvos, o šiandien ji ieško, kur galėtų išsinuomoti būstą, už kurį galėtų mokėti tik komunalinius mokesčius.

Nelaimė įvyko gegužės 23 dieną, sekmadienį. Bendrasis pagalbos centras 12 val. 30 min. gavo pranešimą apie gaisrą, kilusį Nemunaičio seniūnijoje,  Miškininkų gatvėje, Užupių kaime.

Kaip naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ pasakojo sudegusio namo šeimininkės artimieji, tą dieną pas namo šeimininkę viešėjo brolis su gyvenimo drauge bei trimis vaikais.

Neseniai įsigytuose namuose šeimininkė miegojo tik tris naktis, iki tol atvykdavo tik pasitvarkyti kiemą, namo vidų. Į sodybą šeimininkė su vaikais atvažiavo šeštadienio vakarą, o sekmadienį atvažiavo ir brolis su šeima padėti surinkti spintą. Tada ir įvyko nelaimė.

Pasak nelaimės ištiktų dviejų šeimų artimųjų, name pasijautė dujų kvapas. Namo šeimininkės brolis tik sušuko, kad visi skubiai su vaikais bėgtų į kiemą.

„Mes suspėjome, o brolis iš namo ištrūko jau po sprogimo. Dar namo viduje buvo likusi brolio draugės mergaitė, bet ją ištraukė pro langą, o pati brolio draugė taip ir liko virtuvėje“, – graudindamasi pasakojo namo šeimininkė Jurgita.

Pirminė gaisro priežasties versija yra pro nesandarų dujų balioną įvykęs dujų nuotėkis.

Atvykę ugniagesiai moterį iš namo išnešė jau be gyvybės ženklų. Praėjusį ketvirtadienį ji jau buvo palaidota. Be motinos liko trys vaikai, tarp kurių ir vos dviejų mėnesių žuvusios moters ir sužaloto vyro mažylė.

Sunkiai sužalotas vyriškis buvo gydomas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje, tačiau, pagerėjus būklei, buvo perkeltas į Traumatologijos skyrių.

Pati Jurgita su dviem vaikais taip pat šiuo metu glaudžiasi pas seserį namuose. Jurgitos vyras šiuo metu užsienyje. „Labai tikiuosi, kad pavyks kiek įmanoma greičiau surasti išsinuomoti būstą, tačiau galėtume susimokėti nebent tik komunalinius mokesčius“, – pasakojo Jurgita.

Pasiteiravus, kokios pagalbos šiuo metu dar reikėtų, moteris patikino, kad kol kas labiausiai reikia būsto ir finansinės pagalbos, nes kol kas neturėtų, kur padėti paaukotų baldų ar kitų daiktų.

„Šiuo metu namas nugriautas visiškai. Tikimės, kad su geros valios žmonių pagalba ir mūsų pačių pastangomis pavyks namą pasistatyti iš naujo. Žaizda ilgai dar neužgis, nenoriu visko aštrinti ir prisiminti“, – graudinosi jauna moteris.

Norintys ir galintys padėti nelaimės ištiktai šeimai gali tai padaryti:

„Swedbank“ sąskaitos nr.: LT807300010167916092

Paramos gavėjas: Užupių kaimo bendruomenė

Mokėjimo paskirtis: auka

Arba:

Paramos gavėja: Jurgita Ramanauskienė,

Sąskaitos nr.: LT207044060008358616

Mokėjimo paskirtis: auka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *