Lūžis Alytaus politinėje padangėje: sukirto rankomis dėl koalicijos

Jau daugiau kaip metus Alytus gyvena be valdančiosios daugumos. Tačiau pirmadienį politinėje padangėje įvyko lūžis – buvo sukirsta rankomis dėl koalicijos ir pasiūlyti kandidatai į Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų postus. Tiesa, prie koalicijos partnerių dar viena politinė jėga oficialiai turėtų prisijungti antradienį.

Po sutartais darbais ir koalicine sutartimi parašus jau sudėjo socialdemokratai, konservatoriai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), o antradienį parašo po koalicijos sutartimi laukiama iš visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ atstovų. Jiems padėjus parašus po koalicine sutartimi, valdančiąją daugumą sudarys penkios politinės jėgos ir septyniolika tarybos narių.

Bene ilgiausiai verdikto dėl koalicinių susitarimų teko laukti iš LVŽS atstovų. Pirmadienį mero ir šios politinės jėgos atstovo Seimo nario Roberto Šarknicko susitikimo metu buvo sutartos raudonos linijos, kurių koalicijos partneriams nebus valia peržengti. LVŽS manymu, Alytaus rajono savivaldybei neturėtų būti perleista Piliakalnio progimnazija, taip pat jie reikalauja, kad pradinė „Sakalėlio“ mokykla būtų išsaugota. LVŽS prieštarauja ir Laisvosios ekonominės zonos steigimui aerodromo teritorijoje.

Koalicijos partneriai sutarė dėl pagrindinių darbų, kurių sieks per likusį kadencijos laikotarpį. Vienas prioritetų – Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) steigimas, infrastruktūros gerinimas verslui ir investuotojams. Koalicijos partneriai sieks ir švietimo tinklo pertvarkos, socialinių paslaugų, sporto infrastruktūros plėtros, pagal kurią numatytos uždaro futbolo maniežo bei ledo arenos statybos. Bus siekiama gerinti medicinos ir sveikatos paslaugų prieinamumą, taip pat planuojama skirti dėmesį gyvūnų gerovei.

Koalicijos partneriai – komitetas „Už Alytų“ ir LVŽS atstovai turėjo pareigą pasiūlyti savo kandidatus į Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų postus.

„Už Alytų“ pasiūlė aktyvaus Alytaus miesto kultūros veikėjo, pedagogo Giedriaus Griškevičiaus kandidatūrą. Jis daugiau kaip dešimt metų dirba švietime, taip pat daugiau nei penkerius metus – kultūros srityje. Mykolo Romerio universitete yra baigęs viešojo administravimo magistrą, o Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – etnokultūros specialybę, Vilniaus kolegijoje įgijo pedagoginį išsilavinimą.

Giedrius Griškevičius.

LVŽS į pavaduotojo postą pasiūlė žinomo alytiškio, Alytaus nakvynės namų vadovo Artūro Galakvoščiaus kandidatūrą.

Artūras Galakvoščius.

Tiesa, jų kandidatūras birželį vyksiančiame tarybos posėdyje tvirtinti turės Alytaus miesto taryba.

6 komentarai apie “Lūžis Alytaus politinėje padangėje: sukirto rankomis dėl koalicijos

  1. Kultūros centras, jaučiu, švęs, atsikratęs šito “specialisto”. Bet ką šitas veikėjas veiks administracijoje – galva neišneša 🙂 🙂 🙂 Užuojuta administracijos direktorei.

  2. Kol kas lieka šone taryboje saujele erzeliuotojų. Kur patys nesugeba, bet skundinėt, trukdyt ..kas sugeba. Atskiri net naudoja galimai provokacones schemas. Po kitų kompais parašinėja link asmens žeidžiančius komentarus ir išsiprovokavę aštresnius atsikirtimus, bei pridėję jiems oficialius kaip tarybos nariui paklausimus pav. dėl orlaivio priklausomybės, neša į teismą kaip už asmens įžeidimą. Primokėdami advokatams tūkstančius. O teismas nevertina jų kaip politikų kur reikalavimai didesni, priteisia iš neįtikusio ubago tūkstančius ieškinio. Ir vaiko ubagą skurdindami, dar parodydami. Kad kiti nedrystų. Ir tam landas palieka teisėsauga neaiškūndami, kas iš tikro gal po kitų kompiuteriais rašo. Nes jei rašo kiti, pažeidimai nsudojantis kitų duomenimis. Ir teismas politiką vertindamas kaip privatų, oalirka landą politikui po privačiu ieškiniu užvaikyt neįtinkamą aamenį. Kuris kelia nepatogius klausimus. Taryba ir dauguma mieste žino, bet..? Kol kas pribijo, ar..? Tokio mentaliteto miestas. Tad tik iš išorės taip atrodo. Giliau..

  3. Dabar susidarius valdančioji koalicija turėtų į tarybos posėdį pasikviest savivaldybės skyrių vedėjus, kurie kolektyviai pasirašė pareiškimą dėl mobingo. Iš kelių tarybos narių ir kurių nėra valdančioj daugumoj. Išklausyti jų argumentus ir spresti, ar tarybai kreiptis į teisėsaugą dėl tų kelių tarybos narių elgesio. O vieno ypatumus, net per teisėsaugą slopinant neįtinkantį alytiškį, panagrinėt ir pridėt prie kreipimosi į teisėsaugą. Kad galutinai Alytuj vieną kart pabaigt saujelės išsidirbinėjimą net per Alytaus miesto valdymą. Tuo pravalyt kelią tikrai savivaldai Alytuj.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *