Alytaus viešasis transportas be pertraukų važiuos kiekvieną dieną

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Birželio 1-ąją dieną įsigalioja Alytaus miesto viešojo transporto tvarkaraščių pakeitimai. Pagrindiniai pokyčiai tie, kad autobusai važiuos kiekvieną dieną, be pertraukų, t. y. kaip ir prieš karantiną – visą darbo dieną, šeštadieniais, sekmadieniais ir šventinėmis dienomis.

Nuo minėtos dienos iki rugsėjo 1 d. autobusai važiuos vasaros laiko tvarkaraščiais. Dėl mažesnio keleivių srauto vasaros laikotarpiu Alytaus miesto maršrutus aptarnaus 26 autobusai, vietoje 29.

Šiuo laikotarpiu nekursuos 5-ojo maršruto autobusas. Maršruto galutines autobusų stoteles (SB „Nemunas“ ir Medicininės reabilitacijos ir sporto centras) galima pasiekti 2-ojo ir 7-ojo maršrutų autobusais, todėl keleiviai turėtų nenukentėti. 5-ojo autobuso maršruto alternatyva yra 2-asis autobuso maršrutas, kuris kursuoja iki pat Medicininės reabilitacijos ir sporto centro, tuo tarpu SB „Nemunas“ keleivius, kaip įprasta, aptarnaus 7-asis autobusų maršrutas.

Vasaros laikotarpiu nekursuos 3A autobuso maršrutas, taip pat bus retesni 4autobuso maršruto  reisai. Pastarąjį maršrutą aptarnaus du autobusai vietoje trijų.

Jeigu nutiks taip, kad nebus jums reikiamo tiesioginio maršruto, tuomet rekomenduojame pasinaudoti nemokamo persėdimo galimybe. Primename, kad šią galimybę turi tik el. bilieto naudotojai. Keleiviai, neturintys el. bilieto kortelių, jas už 3 eurus gali įsigyti iš autobusų vairuotojų ir el. piniginę daugkartiniam naudojimui papildyti mažiausia 3 eurų suma.  Šio bilieto naudotojai turi galimybę per 30 min. nuo pirmojo pažymėjimo vieną kartą persėsti į kitą autobusą už tą pačią vienkartinio el. bilieto kainą, be to, el. bilietai – pigesni.

Kelionę viešuoju transportu galima bus susiplanuoti iš anksto – gegužės 30 d. Atkreipkite dėmesį į tvarkaraščių pakeitimus, kurie bus skelbiami internete https://www.stops.lt/alytus, beimobiliesiems telefonams skirtoje nuorodoje https://m.stops.lt/alytus/.

Papildoma informacija įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms dėl pavėžėjimo paslaugos užsakymo galimybių darbuotojų grupei į Skiepijimo centrą (Alytaus sporto ir rekreacijos centras, Naujoji g. 52).

Atkreipiame dėmesį, kad vasaros autobusų tvarkaraščiai yra viso Skiepijimo centro darbo metu, todėl darbuotojai turi galimybę atvykti jiems patogiu laiku, tačiau esant poreikiui, įmonės dėl pavėžėjimo paslaugos Alytaus m. viešuoju transportu į vakcinavimo vietą ir atgal (specialiu užsakomuoju reisu įmonės buveinė – Skiepijimo centras ir atgal) suderinimo gali papildomai kreiptis į savivaldybės atstovus žemiau nurodytais kontaktais.

Dėl pavėžėjimo paslaugos suderinimo bei užsakymo specialiu užsakomuoju reisu įmonės buveinė – Skiepijimo centras ir atgal, laiką ir sąlygas prašytume derinti ne vėliau kaip dvi dienos iki reikalingos datos.

Išsamesnė informacija suteikiama mob. tel. 8 685 61 670 (darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.) arba bet kuriuo paros metu el. paštu transportas@alytus.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *