Alytaus krepšinio akademijos startas: sportininkų gausa pranoko lūkesčius

Alytaus krepšinio akademijos nuotr.

Alytuje oficialiai startavo Krepšinio akademija – antradienio vakarą jaunieji sportininkai dalyvavo pirmosiose treniruotėse. Susipažinę su treneriais ir pasipuošę dovanotais marškinėliais šešiasdešimt jaunųjų krepšininkų šešiose treniruotėse saugiai ir laikydamiesi visų karantino reikalavimų išmėgino Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos sporto salę.

Anot Alytaus krepšinio akademijos vadovo Povilo Tamulyno, iš viso įstaigoje sportuos per šimtą ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų, tačiau tai nėra riba ir toliau gretas gali papildyti visi norintys. „Toks aktyvus tėvų ir vaikų susidomėjimas krepšiniu Alytuje pateisino visus lūkesčius. Komandos pildosi labai greitai, ko tikrai nesitikėjau ir kuo labai džiaugiuosi. Tai ne kas kita, kaip mano svajonės išsipildymas“, – sakė P. Tamulynas, kuris po pirmųjų treniruočių pasidžiaugė profesionaliu trenerių darbu net su pačiais mažiausiais akademijos sportininkais ir užsiminė apie Krepšinio akademijos plėtros planus.

Jis dėkingas Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bendruomenei už galimybę surengti treniruotes bei iniciatyvą palaikančiam ir oficialiame įstaigos atidaryme sudalyvavusiam Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktoriui Tomui Stupuriui.

P. Tamulynas pažymėjo, jog kiekvienas Alytaus krepšinio akademijos auklėtinis lankydamas treniruotes 2021/2022 metų sezone turės galimybę laimėti unikalius medalius. Keturi skirtingi medaliai dėlionės principu susidės į vientisą krepšinio kamuolį. Tai esą bus ne tik puikus atsiminimas, bet ir motyvacinė priemonė vaikams toliau sportuoti ir būti aktyviems. Pirmasis medalis bus skiriamas už pagrindų pažinimą, antrasis – „Greituolio/ės medalis“, trečiasis taps taiklumo, o ketvirtasis – įgūdžių įvertinimu.

Aštuonmečio Dovydo tėtis Evaldas Zubrus, stebėjęs pirmąją sūnaus treniruotę, džiaugėsi atžalos startu ir viliasi, kad Krepšinio akademijos atsiradimas taps tramplinu naujos krepšinio kartos atsiradimui Alytuje. „Vaikams užimtumas yra labai reikalingas ir svarbus. Tikrai daugiau naudos bus, jei jie laiką leis krepšinio aikštelėje, o ne prie kompiuterio“, – sakė E. Zubrus, kurį pirmosios treniruotės metu sužavėjo puikus trenerių pasirengimas, šilta vidinė atmosfera.

Evaldas džiaugiasi, kad sūnaus nereikėjo įtikinėti lankyti treniruotes Krepšinio akademijoje – berniukas aktyviai domisi šia sporto šaka, krepšinio treniruotes yra lankęs jau ankščiau ir labai norėjo sugrįžti į aikštelę po beveik metus laiko dėl karantino trukusios pertraukos.

Teigiamai Krepšinio akademijos startą Dzūkijos sostinėje įvertino ir žinomas alytiškis, sporto entuziastas bei ilgametis įvairių sporto renginių organizatorius Šarūnas Klėgeris, antradienį taip pat stebėjęs pirmąsias jaunųjų sportininkų treniruotes.

„Tokio formato akademijos yra bene labiausiai pasiteisinusios tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Jos įtraukia jaunus žmones į sportą: vieni vėliau patraukia į aukštesnį lygį, kiti lieka žaisti tiesiog savo malonumui. Pamatęs, kad susidomėjimas Krepšinio akademija yra tikrai didelis, o treniruotėse dalyvauja vietos krepšinio trenerių elitas, tvirtai tikiu, kad ne vieną šios įstaigos auklėtinį ateityje pamatysime žaidžiant aukščiausio lygio krepšinį“, – mintimis dalijosi Š. Klėgeris.

Jis sveikino P. Tamulyno iniciatyvą, esą, kas jau kas, bet Povilas, turintis daug patirties organizuojant ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse žinomą Alytaus pusmaratonį, puikiai susitvarkys su Alytaus krepšinio akademijos veikla, juolab, kad yra kompetentingas, krepšinio aikštelė jam yra puikiai pažįstama ir išbandyta profesionaliai.

Susidomėjote Alytaus krepšinio akademijos veikla?

Registracija ir daugiau informacijos darželinukams: https://alytauska.lt/darzelinuku-priemimas.html

Registracija ir daugiau informacijos mokyklinukams: https://alytauska.lt/mokiniu-registracija.html

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *