Šalia Alytaus Šaulių namų atkurtas rožynas

Trečiadienį šalia Alytaus Šaulių namų buvo atkurtas prieš daug metų čia buvęs rožynas. Šalia autentiškos tvoros pasodinti 75 rožių krūmai.

Kaip sakė rožyno atkūrimo idėjos autorius, Alytaus miesto savivaldybės Tarybos narys Edmundas Čečėta, kartu su savivaldybės pagalba norima pagražinti Šaulių namų aplinką. Neseniai gretą jų skverelyje aplink fontaną sutvarkytas grindinys, o su Šaulių rinktinės vadu Skirmantu Valatkevičiumi vartant senas nuotraukas, pastebėta, kad anksčiau čia augo rožynas, tad nuspręsta jį atkurti.

Greta Šaulių namų stovi ir originalus, pakankamai retos architektūros fontaną, toks yra dar ir Kaune. Jis neveikia, ateityje bus siekiama jį taip pat sutvarkyti, kad aplinka miesto centre taptų dar viena alytiškių traukos vieta.

Dar prieš gerą dešimtmetį Šiaulių namai atrodė visiškai nugyventi, čia jau nebebuvo radiatorių, elektros laidai buvo seni, o ir patalpos prašėsi remonto. Rinktinei pradėjus vadovauti S. Valatkevičiui, sutvarkytas šildymas, elektros instaliacija, pagrindinė salė, vestibiulis, tualetas, kuris pritaikytas neįgaliesiems, norima sutvarkyti jaunųjų šaulių klasę ir kitas pastato erdves.

Modernūs ir erdvūs Šaulių namai buvo pastatyti 1938 metais. Antano Juozapavičiaus, pirmojo karininko, žuvusio nepriklausomybės kovose, vardu pavadinti šaulių namai vadinti kurhauzu, nes tuo metu Alytus turėjo miesto kurorto statusą.

Pirmame aukšte buvo įrengta didelė salė su scena, vestibiulis, valgykla bei veranda. Čia įsikūrusiame restorane vakarais grojo džiazas. Tai buvo vienas iš geriausių ir prabangiausių restoranų mieste. Antrame aukšte įsikūrė šaulių klubas, Antanui Juozapavičiui skirtas muziejus, rūsyje – mankštos salė. Sovietmečiu čia veikė kultūros namai. Atgavus nepriklausomybę, pastatas grąžintas Alytaus šaulių rinktinei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *