Pradinukų sugrįžimas į Alytaus mokyklas – tarsi antra Rugsėjo 1-oji

„Šią dieną galima prilyginti Rugsėjo 1-ajai, nes daugelis pradinių klasių mokinių, norėdami pasveikinti mokytojus, į mokyklą atėjo nešini gėlėmis“, – šio ryto įspūdžiais mokykloje dalijasi Alytaus Dainavos progimnazijos direktorė Edita Matulevičienė.

Vyriausybei atlaisvinus karantiną ir leidus į mokyklas sugrįžti pradinukams, šįryt į vienuolika Alytaus miesto mokyklų atvyko beveik visi pradinių klasių mokiniai.
Nuo kovo 22 d. 1–4 klasių mokiniai kol kas negrįžo tik į Alytaus „Drevinuko“ mokyklą-darželį. Ugdymo procesą mišriu būdu ši švietimo įtaiga nusprendė vykdyti nuo kovo 24 d. Viso karantino laikotarpiu išimties tvarka kontaktiniu būdu  1–4 specialiųjų klasių  mokinius ugdžiusi „Vilties“ mokykla-darželis pradinukus tuo pačiu būdu ugdys ir toliau. Iš 2 089  Alytaus miesto pradinukų į mokyklų suolus šiandien sugrįžo 2 003 (95,88 proc.) vaikai.

„Džiugu, kad į Alytaus miesto mokyklas sugrįžo beveik visi pradinių klasių mokiniai. Esu tikra, kad ši diena tiek mokiniams, tiek ir mokytojams kupina emocijų ir noro bendrauti, tačiau COVID-19 grėsmė vis dar išlieka, todėl prašau visų – mokyklų vadovų, pedagogų, mokinių ir tėvelių elgtis atsakingai ir laikytis visų saugumo reikalavimų, kad sugrįžimas į mokyklas nebūtų laikinas“,  – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Siekiant užtikrinti maksimalų sugrįžtančių vaikų saugumą mokyklose, švietimo įstaigų vadovams ir pedagogams teko atsakingai tam pasiruošti.

„Vos pasiekus žiniai, kad į mokyklas galės sugrįžti pradinukai, pradėjome intensyviai ruoštis. Buvo apie ką pagalvoti – pamokų laiką, kabinetų paskirstymą, srautų, reguliavimą, lauke teko paskirti poilsio zonas, numatyti maitinimui skirtą laiką. Šiandien pasitikrinome, ar tinkamai pasiruošėme. Kol kas viskas vyksta sklandžiai“, – bendro tėvų, pedagogų ir kitų švietimo įstaigos darbuotojų darbo rezultatais džiaugėsi Dainavos progimnazijos direktorė E. Matulevičienė.

Direktorės teigimu, siekiant išvengti galimų COVID-19 atvejų, mokinių prašoma dėvėti kaukes ne tik bendrosiose  mokyklos patalpose, bet ir pamokų metu, nors tai ir nėra privaloma.

Anot E. Matulevičienės,  95 proc. progimnazijos darbuotojų yra pasiskiepiję, tad  baimės užsikrėsti COVID-19 šios švietimo įstaigos bendruomenė nejaučia. „Esame pasiruošę, turime visas reikiamas asmens apsaugos priemones. Išmokome, kaip reikia elgtis ir suprantame, kad su virusu dar teks gyventi ilgai“, – priduria Dainavos progimnazijos  direktorė.

Džiugiomis nuotaikomis gyvena ir Alytaus Dzūkijos mokyklos pradinukai. Jie po ilgo laiko sugrįžo į suremontuotas, erdves ir šviesias klases, tad gerų emocijų čia taip pat netrūksta.

„Vaikai labai džiaugiasi matydami vienas kitą. Džiaugsmas tiesiog liejasi per kraštus, tad mokiniams teko priminti, jog nepamirštų laikytis saugaus atstumo“, – pasakoja  Alytaus Dzūkijos mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė. Direktorės teigimu, mokyklos bendruomenė viruso nebijo – kol kas nepasiskiepijo tik du šios mokyklos pedagogai, tad, anot V. Sušinskienės, tikimasi, kad COVID-19 atvejų pavyks išvengti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *