Ateities vizija – penkios ar dešimt vietų, kurios nustebintų Alytuje

„Alytų didelė dalis žmonių vis dar pravažiuoja į jį neužsukdami. Suprantu, kad kažkas į Vilnių, Druskininkus ar link pasienio skuba, tačiau norėtųsi, kad kartu pagalvotume, ko reikia, kad kuo daugiau miesto svečių atrastų Alytų, stabtelėtų čia ilgiau“, – pradėdamas susitikimą su Alytaus turizmo ir informacijos centro direktore Lena Valentaite bei savivaldybės administracijos specialistais sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Jo teigimu, nors dabar dėl judėjimo apribojimų savivaldybės išgyvena ne pačius geriausius laikus dėl sumažėjusių turistų srautų, taip visą laiką nebus. Be to, savivaldybėms vis labiau daugelyje sričių kooperuojantis regioniniu principu, neišvengiamai kils klausimas dėl vienos ar kitos savivaldybės galimybių pasiūlyti visą kompleksą paslaugų, kurios sudomintų vartotoją.

„Tai gal mes paieškokime atskirų turistinių taškų, pagalvokime apie renginius, kurie pritrauktų žmones“, – kvietė meras.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės teigimu, galbūt didesnės traukos akstinu galėtų tapti su išskirtiniu dzūkišku maistu susiję dalykai. Taip pat, pasak vicemerės, lankytojų pritraukimui būtina išnaudoti ir sutvarkytą sinagogą.

„Manau, kad galėtume plėsti ir gatvių namų tapybą, kad po keleto metų Alytus taptų didžiule paveikslų galerija atviroje erdvėje, į kuriuos pasižiūrėti važiuotų žmonės ne tik iš Lietuvos“, – kalbėjo vicemerė.

Pasak Alytaus turizmo ir informacijos centro direktorės L. Valentaitės, turistų srautai per praėjusius metus iš tiesų labai sumažėjo, daugiau kaip per pus. Dar drastiškiau sumažėjo turistų srautas iš užsienio. Ji pasidžiaugė, kad žmonės apie Alytų daugiau domėjosi virtualioje erdvėje, tinklapio lankytojų skaičius išaugo kone trečdaliu.

Direktorė atkreipė dėmesį, kad praktiškai neįmanoma prie kelių įvažiuojant į miestą patalpinti informacijos nuorodas apie įvairius traukos objektus mieste, kadangi Lietuvos kelių direkcija juose įžvelgia pavojų eismo saugumui.

Susitikimo metu taip pat diskutuota apie galimybes aktyviau propaguoti sportinį turizmą, kadangi sporto infrastruktūra Alytuje yra pakankamai išvystyta. Tačiau susiduriama su ne visiškai kokybiškomis apgyvendinimo paslaugomis bei vietų stygiumi.

„Po metų Alytus bus Lietuvos kultūros sostinė. Bus daug renginių, bus daug žiūrovų. Atsiras kempingas. Ar mes turime pakankamai objektų, kuriais galėtume sudominti miesto svečius? Gal reikia naujų? O gal turimus išmoningai pristatyti? Labai prašau visų apie tai pagalvoti. Raskime Alytuje penkias ar dešimt vietų, kurios nustebintų ir pritrauktų žmones“, – baigdamas susitikimą sakė  N. Cesiulis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *