Renginių vedėjas iš Alytaus atrado išsigelbėjimą nuo per karantiną „čiuožiančio stogo“

Renginių vedėjas Deividas Prieskienis iš Alytaus. D. Prieskienio albumo nuotraukos.

Užsitęsęs karantinas sujaukė ir įvairių renginių bei švenčių planus. Panašu, kad tokiame režime dar kurį laiką teks pagyventi. Užuot verkšlenęs dėl tokios situacijos, renginių vedėjas Deividas Prieskienis iš Alytaus labiau linkęs pozityviai žvelgti į ateitį, o geresnių laikų laukti ne prie televizoriaus ant sofutės, o bėgiodamas gamtoje.

Gelbėjosi nuo „čiuožiančio stogo“

Dar prieš antrąjį karantiną Deividas nė minčių neturėjo, kad kada nors bėgiojimas taps jo kasdienybe. Iki tol jį su aktyviu sportu siejo tik mėgėjiškas krepšinio žaidimas ir jo kaip sporto komentatoriaus darbas. Alytiškiams Deivido balsas taip pat gerai pažįstamas, jis veda daugybę sporto renginių, tarp kurių yra ir pastarieji įvykę Alytaus pusmaratoniai.

Deividas neneigė, kad per karantiną „čiuožiantis stogas“ nesvetimas buvo ir jam pačiam, todėl bėgiojimas jam tapo tikru išsigelbėjimu. Išsileidęs į naujų veiklų paieškas, netikėtai jis „užsikabino“ už bėgiojimo, kuris jau spėjo tapti jo kasdienybe. Matydamas, kaip Alytaus bėgimo mėgėjų grupės „Prasibėgam? Prasibėgam“ veikloje aktyviai dalyvaujantys jo draugai socialiniuose tinkluose dalijasi bėgiojimo įspūdžiais, vieną dieną šiam iššūkiui pasiryžo ir jis pats. Jeigu pirmaisiais kartais bėgant įveikti trys kilometrai jam virto visa begalybe, tai dabar įveikti dešimt kilometrų ir daugiau dabar jam jau vieni juokai. Visai neseniai vyras pasiekė ir asmeninį rekordą – užsispyręs įveikė ir pusmaratonio distanciją (per 21 km.)

„Tai man tapo puikia galimybe „pravėdinti“ galvą nuo sėdėjimo namuose. O kai draugų rate yra bėgiojančiųjų, tai irgi padeda, įtraukia ir galiausiai net užkrečia. Būna, kad su draugais susikuriame sau iššūkių, pavyzdžiui, kuris bėgdamas įveiks daugiau kilometrų. Anksčiau nė nebūčiau įsivaizdavęs, kad grįžęs po darbų dar prisiversiu bėgti 10 kilometrų. Tačiau svarbiausia prisiversti išeiti pro duris ir tada motyvacija atsiranda savaime“, – taip šiandien savo  naują, greitai bus pusmetį trunkantį pomėgį vertina alytiškis.

Jis pajuto, kad per tą pusmetį ženkliai pagerėjo jo savijauta, numetė keletą nereikalingų kilogramų, tapo aktyvesniu, žvalesniu.

Deividas dalyvauja ir 9-ąjį kartą iš eilės vykstančiame šventiniame Kovo 11-osios bėgime „Geroji žinia“.

Renginių darbotvarkė užpildyta

Nors karantinas visiškai suspendavo įvairius renginius, nevyksta vestuvės, gimtadieniai, kitos asmeninės šventės, alytiškis tai vertina kaip laikiną etapą, kuris kažkada vis tiek pasibaigs. Be to, optimistiškai nuteikia ir tai, kad jo artėjančio renginių sezono darbotvarkė jau gerokai pripildyta. Tiesa, švęsti žmonės dar neskuba ir balandžio mėnesį suplanuotas asmenines šventes jie atšaukia bei perkelia į vėlesnį laikotarpį.

Kol nevyksta renginiai, jis intensyviai ruošiasi artėjančiam jų sezonui, pildo programą naujomis detalėmis.

Pasiteiravus, kokios renginių, gimtadienių ir vestuvių tendencijos vyraus šiemet, renginių vedėjas patikino, kad kiekvienu atveju tai būna individualu – vieni nori tik šiuolaikiškai švęsti, kiti pageidauja tradicijų ir šiuolaikiškumo kokteilio. Pasak jo, vestuvėse beveik visuomet išlieka šeimos židinio, jaunųjų pasitikimo su duona, druska, vandeniu bei jaunavedžių šoko tradicijos.

Deividas neabejoja, kad artėjantis renginių sezonas bus aktyvus, nes žmonės pasiilgę veiklų, renginių, bendravimo. Ypač dėmesio, jo manymu, turėtų sulaukti sportiniai renginiai.

„Žmonės tikrai suprato, ką reiškia karantinas ir kad vis tik koks svarbus gyvas bendravimas“, – pabrėžė vyriškis.

Nors šiuo metu Deividas su savo šeima – žmona Agne ir trimete dukryte Amelija – gyvena Kaune, jo širdis visuomet traukia į gimtąjį Alytų. Ir jeigu tik jo darbotvarkėje nėra numatytų renginių, savaitgaliais jis visuomet sugrįžta į Dzūkiją. Be to, visa šeima jau gyvena planais sugrįžti gyventi į Alytų.

Vienas komentaras apie “Renginių vedėjas iš Alytaus atrado išsigelbėjimą nuo per karantiną „čiuožiančio stogo“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *