Po sniego pasiutpolkės miškų tvarkymo darbai gali nusitęsti iki rudens

Alytaus miesto sodas. Dzūkijosveidas.lt nuotr.

Alytaus miesto sode ir Kurorto parke šiuo metu pats darbymetis. Miesto aplinka besirūpinančios bendrovės „Stebulė“ darbininkai čia ne tik vykdo sanitarinius sausų medžių kirtimus, bet ir tvarko po stipraus snygio išlūžusius medžius, geni jų šakas.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Laimos Mulmienės, darbus planuojama užbaigti iki kovo vidurio, tačiau dėl oro sąlygų trukdžių gali būti nukelti į rudenį.

„Tvarkyti pradėta nuo pavojingų ar praeiti trukdančių medžių, o toliau darbai bus atliekami įprasta tvarka“, – pažymėjo vedėjo pavaduotoja.

Visi darbai atliekami pagal Valstybinės miškų tarnybos Alytaus regiono Miškų ūkio priežiūros skyriaus leidimą, yra suderinti su Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Alytaus-Marijampolės teritoriniu skyriumi.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos miškininkai įvertino, jog vasario pradžioje Lietuvą savo gausa stebinęs ir dvi paras trukęs snygis pridarė nemenkos žalos. Šalies miškuose pažeista apie 20 tūkst. kubinių metrų medienos, tai yra apie 40 tūkstančių medžių. Trūksta aiškesnio vaizdo? Tai būtų apie 100 hektarų plyno miško kirtimo – maždaug 100 futbolo stadionų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *