Aukšto meistriškumo sportininkų treniruotės Alytaus baseine – jau kitą savaitę

Nuo kitos savaitės Alytaus sporto ir rekreacijos ir sporto centro baseine planuojama atnaujinti aukšto meistriškumo sportininkų treniruotes.

Savaitgalį viešojoje erdvėje pasklidus Alytaus miesto plaukikų, tėvų ir bendruomenės atstovų kreipimuisi su siūlymu Alytaus sporto ir rekreacijos centre atnaujinti treniruotes, Alytaus miesto savivaldybės vadovai pirmadienį surengė pasitarimą, jo metu svarstyta, kokiomis sąlygomis į baseiną treniruotis vėl galėtų sugrįžti šie sportininkai. Apie galimybes atnaujinti treniruotes Alytaus miesto savivaldybės vadovai diskutavo su savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininko pavaduotoja Laima Vince Kirkliauskiene ir tarybos nariu Andriumi Juču, Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktoriumi Tomu Stupuriu, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoju Adomu Andrušaičiu.

Sprendimas rastas – aukšto meistriškumo sportininkų (plaukimas, baidarių polas, vandensvydis) treniruotės baseine vyks – jos turėtų prasidėti jau kitą savaitę, o iki to laiko joms dar reikia pasiruošti. Tad baseine bus atliekami paruošiamieji darbai – šildomas ir chloruojamas vanduo, atliekami vandens kokybės tyrimai ir pasirūpinta baseino eksploatavimo leidimu.

Būsimoms treniruotėms pradeda ruoštis ir aukšto meistriškumo sportininkų treneriai – šią savaitę jie parengs individualius treniruočių planus.

Siekiant Alytaus sporto ir rekreacijos centre išvengti galimų užsikrėtimų COVID-19 liga, bus sprendžiamas  srautų reguliavimo klausimas, parengtos sportininkų ir trenerių judėjimo baseine schemos ir galimų treniruočių grafikai.

Alytaus sporto ir rekreacijos centras atkreipia dėmesį, kad kitą savaitę treniruotis baseine galės tik aukšto meistriškumo (plaukimo, baidarių polo ir vandensvydžio) sportininkai. Kitus vandens sporto ar pramogų mėgėjus kviečiame sekti Alytaus sporto ir rekreacijos centro informaciją dėl fizinio aktyvumo užsiėmimų atnaujinimo baseine.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *