Kodėl prireikė vietoje Č. Daugėlos į svarbias pareigas deleguoti A. Jučą?

Dar praėjusių metų rudenį Alytaus miesto taryboje vyko arši politikų diskusija, ką deleguoti  į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją – Andrių Jučą ar dėl nepriekaištingos reputacijos reikalavimo atitikimo abejonių sukėlusį Česlovą Daugėlą. Vos dviejų balsų skirtumu tarybos nariai tąkart šią atsakomybę patikėjo buvusiam miesto merui. Vos po penkių mėnesių taryba persigalvojo ir, Alytaus miesto merui Nerijui Cesiuliui pateikus sprendimo projektą šiuo klausimu iš naujo, tarybos dauguma šįkart pasisakė už A. Jučo kandidatūrą. Kas nutiko, kad prireikė iš naujo deleguoti atstovą ir ką apie tai mano pats Č. Daugėla?

Politiniai žaidimai?

„Tai politiniai mero žaidimai ir bandymas „sudaužyti“ mūsų judėjimo atstovus. Gintautą Andriuškevičių pašalino iš Kontrolės komisijos pirmininko pareigų, o buvo projektas iš viso jį pašalinti iš šios komisijos. O dabar mane pašalino iš Alytaus regiono plėtros tarybos. Ne veltui atsirado mūsų „Mišri tarybos narių grupė“, – kalbėjo Č. Daugėla.

Pasak jo, tai, kad jis buvo pašalintas iš Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijos, yra natūralu, nes jau biudžetas padalintas, todėl dabar reikia vykdyti pažadą ir išdalinti už tai pažadėtus postus.

„Meras sako, kad yra nauja koalicija, koaliciniai susitarimai, bet aš nieko apie tai nežinau. Juk formaliai jokios valdančiosios daugumos iki šiol nėra“, – kalbėjo Č. Daugėla. Beje, tai, kad bus planuojama iš naujo deleguoti A. Jučą į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją jam buvo staigmena, esą apie tai jis niekaip nebuvo informuotas.

Nujausdamas tokio mero žingsnio argumentą, esą dabar valstybę valdo konservatoriai ir deleguojant jų atstovą į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją, bus galimybė gauti didesnį finansavimą, Č. Daugėla vadina pasakomis.

Svarbios pozicijos – tik valdančiosios daugumos atstovams

Alytaus miesto meras N. Cesiulis iš tiesų kaip pagrindinį argumentą, kodėl prireikė iš naujo deleguoti tarybos atstovą į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją, pasitelkė naujai besiformuojančią daugumą taryboje.

„Buvo nuspręsta deleguoti atstovą iš daugumos, iš vienos didžiausių Alytaus miesto taryboje frakcijos. Į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją einu ir aš kaip meras, ir Andrius Jučas, kuris yra kompetentingas ir puikiai galės susitvarkyti su šiomis pareigomis. Supraskite, šiose pareigose negali būti opozicinės arba nuolat oponuojančios frakcijos atstovai. Juk Alytaus regiono plėtros tarybos kolegija yra viena svarbiausių tarybų regione, kuri skirstys jau ne milijonus, o šimtus milijonų. Manau, kad čia reikalingi žmonės, kurie mato miesto augimą, perspektyvas, kurie turi miesto tarybos daugumos palaikymą, turi stiprią ir didelę frakciją“, – kalbėjo meras.

Užduotis – Alytaus miesto pozicijų stiprinimas

Pats A. Jučas taip pat kalbėjo, jog jo delegavimas į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją yra natūralus procesas, mat nors dar ir nėra oficialiai patvirtintos valdančiosios daugumos, tačiau neoficialiai joje jau dirba kurį laiką.

„Akivaizdu, kad didžioji dalis Alytaus miesto tarybos narių mano kandidatūrą į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją palaikė“, – komentavo politikas.

Beje, jis kaip Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijos narys yra deleguotas nuo 2019 metų ir senieji jo įgaliojimai baigiasi šių metų kovo 1 dieną. Taryboje iš naujo patvirtinus jo kandidatūrą į Alytaus regiono plėtros tarybos kolegiją, jis toliau joje tęs darbus.

Kaip vieną svarbiausių atstovavimo Alytų regiono plėtros tarybos kolegijoje misijų A. Jučas įvardijo investicijų, lėšų pritraukimą į Dzūkijos sostinę.

Pasak A. Jučo, nuo šiol regiono plėtros tarybos dirbs kiek kitokiu principu – pinigai bus skirstomi tarybos viduje, o ne ministerijos paskyrimu kaip buvo iki šiol. Todėl dabar kiekvieno regiono plėtros tarybos kolegijos nario užduotis apginti ir sustiprinti savo regiono poziciją. Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijoje bus svarstoma daugybė klausimų ir projektų – nuo infrastruktūrinių iki aplinkosauginių.

„Manęs ir mero laukia labai didelis darbas, kad Alytaus miesto pozicijas Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijoje apgintume kuo stipriau“, – sakė A. Jučas.

Kaip vienas pagrindinių savo darbo krypčių jis įvardijo investicinių sąlygų bei infrastruktūros verslui pagerinimą, gyvenamosios aplinkos gerinimą, žaliosios, žiedinės ekonomikos skatinimą.

Už A. Jučo kandidatūrą Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijoje ketvirtadienį vykusiame Alytaus miesto tarybos posėdyje balsavo 20 tarybos narių, o 5 susilaikė.

Praėjusių metų rudenį svarstant analogišką klausimą su dviem pasiūlytais kandidatais – A. Juču ir Č. Daugėla –, politikai rezultatu 10 – 12 buvo pasirinkę pastarojo tarybos nario kandidatūrą.

6 komentarai apie “Kodėl prireikė vietoje Č. Daugėlos į svarbias pareigas deleguoti A. Jučą?

  1. Daugėla niekaip nesuvokia, kad jis jau mušta korta. Po jo teismo baigėsi jo, kaip politiko karjera

  2. Gi i viena dudele pucia ir cesiulis ir jucas vagiu banda susiburs ir pasidarys sau tvarka juk neseniai buvo paviesinta kaip abu gitarom groja dainuoja viskas aisku pasieme sau palanku zmogu i sona nes daugela nesutiko milijonu dalintis o cia viska susigriebs ir pasidalins

  3. Daugėlai socdemai sukurpe byla ,patys nemokedami dirbt ,patys ir mineda pastate.baisi situacija musu miestelyje

  4. Protingesnio mero uz Česka nera tarp situ Avinu . Tik mes pasirenkam bile koki slamsta

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *