L. Radzevičiūtei ir G. Andriuškevičiui savo postus teko užleisti tarybos opozicijos atstovams

Valė Gibienė nuo šiol pirmininkaus Kontrolės, o Vytautas Jestremskas – Antikorupcijos komisijai.

Prieš metus Alytaus miesto taryboje opozicija pasiskelbusiems „Alytaus piliečiams“ pagal Vietos savivaldos įstatymą jiems priklausančių postų komisijose teko laukti beveik metus. Galiausiai ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje politikai pritarė dviejų komisijų – antikorupcijos ir kontrolės – pirmininkų kandidatūroms. Nuo šiol Antikorupcijos komisijai vadovavusią Laurą Radzevičiūtę pakeis Vytautas Jestremskas, o Kontrolės komisijos pirmininko kėdę Gintautas Andriuškevičius užleidžia Valei Gibienei.

L. Radzevičiūtės pasiteiravus, ar pagal teisinį reglamentavimą Antikorupcijos komisijos pirmininkės pareigas perdavusi V. Jestremskui, ir toliau liks šios komisijos sudėtyje ir tęs antikorupcinę žvalgybą, politikė patikino, kad būtent taip ir bus.

„Man nereikia būti kokiame nors poste, kad įvykdyčiau pažadus gyventojams. Iš manęs noro dirbti alytiškių labui, kovoti prieš korupciją, nepotizmą niekas neatims“, – sakė L. Radzevičiūtė.

V. Jestremskas Antikorupcijos komisijos sudėtyje buvo ir anksčiau.

V. Gibienė tikino, kad yra pasiruošusi dirbti Kontrolės komisijos pirmininkės pareigose, kurios jai priklauso pagal įstatymą. Ji pakeitė iki šiol šiai komisijai vadovavusį G. Andriuškevičių. Iširus frakcijai taryboje „Vieningas Alytus“, šios pareigos pagal įstatymą turėtų būti perduotos kitai tarybos frakcijai, jeigu tokia yra – opozicinei.

Pasiteiravus, kodėl Antikorupcijos ir Kontrolės komisijų pirmininkų pareigos bus perimamos tik dabar, nors kaip opozicinė frakcija „Alytaus piliečiai“ dirba jau metus, V. Gibienė neslėpė, kad į jų frakcijos kreipimąsi meras niekaip nereagavo. Kodėl jis neteikė siūlymo tarybai anksčiau, svarstyti ji nesiryžo. V. Gibienė šioje komisijoje kaip jos narė dirbo ir iki šiol.

Vietos savivaldos įstatymas nurodo, kad Antikorupcijos, etikos bei kontrolės komisijų pirmininkų pareigos priklauso opozicijos atstovams. Kol kas Alytaus miesto taryboje opozicine frakcija yra pasiskelbę tik „Alytaus piliečiai“, kurių tarybos gretose yra trys nariai – V. Jestremskas, Valė Gibienė ir Vilija Ramanauskienė, pirmininkaujanti Etikos komisijai.

 

 

Vienas komentaras apie “L. Radzevičiūtei ir G. Andriuškevičiui savo postus teko užleisti tarybos opozicijos atstovams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *