Ir vėl gausiai sninga: ar gatvių valytojai Alytuje išmoko praėjusios savaitės pamokas?

Prasidėjus pūgai ir nuo pirmadienio vakaro sningant, Miesto ūkio skyriaus specialistai nuolat vertina antradienį mieste susidariusią situaciją.

„Ryte jau buvo vizualiai matyti, kad miesto gatvėmis pravažiuota, ir pagal gaunamus duomenis iš GPS daviklių matome, kad valytuvai dirba. Nuolat stebėsime situaciją ir tikimės, kad praėjusios savaitės pamokas gatvių valytojai išmoko“, – sakė Miesto ūkio skyriaus vedėja P. Raškauskienė.

Snygio išvakarėse, pirmadienį Alytaus miesto savivaldybės tarybos Aplinkos ir plėtros komiteto nariai diskutavo dėl Alytaus miesto gatvių valymo praėjusią savaitę ir, išsakę daug pastabų įmonės „Raguvilė“ vadovui Virginijui Brazauskui, konstatavo, kad Alytaus miesto gatvės pirmojo snygio metu nebuvo tinkamai nuvalytos ir jas valanti bendrovė turėtų padaryti atitinkamas išvadas.

„Raguvilės“ vadovas teisinosi labai dideliu sniego kiekiu, pripažino, kad įmonė nebuvo tinkamai pasiruošusi tokiam iššūkiui ir priekaištavo, kad Alytaus miesto savivaldybės administracija laiku nepasirūpino išvežti susikaupusio sniego nuo gatvių ir dėl to nebuvo galima tinkamai jų bei greta esančių šaligatvių nuvalyti.

Situaciją komitete pristačiusi Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė atkreipė dėmesį, kad ne laiku ir netinkamai valant miesto gatves, jose bei šaligatviuose susikaupė ne tik daug sniego, bet jos ir apledėjo. Dėl netinkamai nuvalytų gatvių ar prastai nuvalytų šaligatvių atskiruose miesto mikrorajonuose gyventojams kilo daug problemų.

Ji pabrėžė, kad įmonei dėl netinkamai atliktų sutartinių įsipareigojimų surašomi aktai bei skiriamos baudos.

Pasak vedėjos, baudos skiriamos pagal kiekvieną sutartį atskirai. Pagal mechanizuoto gatvių valymo sutartį bendra baudų suma už gatvių valymo pažeidimus per dieną negali būti didesnė negu 2 000 eurų.

„Šiuo atveju svarbu ne tik baudos, svarbiausia – kad būtų tinkamai nuvalytas miestas. Lyginant su tuo, kaip jo gatvės atrodė prieš savaitę ir šiandien, tai skirtumas akivaizdžiai matyti“, – sakė vedėja.

Jos teigimu, net ir sprendimas nutraukti sutartį su „Raguvile“ trumpuoju laikotarpiu anaiptol nebūtų išeitis.

„Pagal sutarties nuostatas, šalys viena kitą dėl vienašališko sutarties nutraukimo turi įspėti ne mažiau kaip prieš keturis mėnesius, tad net ir šiuo atveju sutartis galiotų dar iki vasaros. Yra ir kita problema – viešųjų pirkimų procedūros užtruktų ne vieną mėnesį, o ir surasti naują įmonę, kuri galėtų šiuo metu pradėti valyti ir tinkamai valytų miesto gatves, kai tokio pobūdžio veiklą vykdančios bendrovės šiuo metu jau turi apsčiai įsipareigojimų, būtų keblu“, – sakė Miesto ūkio skyriaus vadovė.

Jos teigimu, bendrovei „Raguvilė“ šiuo metu skirtų baudų suma sudaro beveik 11 tūkstančių eurų.

Sniegas, pasak vedėjos, pagal atskirus užsakymus šiuo metu iš miesto išvežamas nuo sankryžų, stotelių, įvažiavimų į kiemus, kur jo krūvos užstoja matomumą ir trukdo saugiam eismui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *