Sukčių išvilioti Alytaus miesto pinigai – jau savivaldybės sąskaitoje

Alytaus miesto savivaldybė atgavo didžiąją dalį praėjusių metų pabaigoje į sukčių rankas atiduotų pinigų. 150 tūkstančių eurų dar antradienio popietę įkrito į savivaldybės sąskaitą. Tiesa, dedamos pastangos, kad likę 37 tūkstančiai eurų taip pat grįžtų į miesto biudžetą.

„Mums pavyko apgauti sukčius ir susigrąžinti didžiąją dalį pavogtų pinigų – 150 tūkst. eurų! Nors istorija dar nebaigė, noriu asmeniškai padėkoti visiems, padėjusiems susigrąžinti sukčių išviliotus pinigus: Lietuvos policijai, generalinei prokuratūrai, Šiaulių bankui, Europolui, Eurojustui, Ievai Čekuolytei, Užsienio reikalų ministerijai, Lietuvos ambasadai Ispanijoje ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojams. Jūsų dėka teisybė triumfuoja!“, – gera žinia dalijosi Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Dzūkijos veidas“ primena, kad Alytaus miesto savivaldybės tarnautojai į sukčių žabangas pakliuvo lapkričio gale, kai gavo pranešimą iš Latvijos įmonės A.C.B., Alytuje įrenginėjančios žiedines sankryžas, apie pa­keis­tą są­skai­tą, – ji bu­vo nu­ro­dy­ta Is­pa­ni­jo­je. Ka­dan­gi visi reikalingi rekvizitai bu­vo pa­teik­ti, savivaldybės tarnautojams jokių įtarimų nekilo ir už atliktus darbus į nurodytą sąskaitą Ispanijoje buvo pervesta daugiau nei 187 tūkst. eurų.

Kad savivaldybės tarnautojai galimai pakliuvo į sukčių žabangas, išaiškėjo gruodžio 2-ąją, kai Latvijos įmonė A.C.B. kreipėsi dėl neapmokėtos sąskaitos. Alytaus miesto savivaldybės vadovybė tuomet nedelsiant krei­pė­si į sa­vi­val­dy­bę ap­tar­nau­jan­tį Šiau­lių ban­ką, Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­si­ą­jį po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą ir Fi­nan­si­nių nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo tar­ny­bą. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vienas komentaras apie “Sukčių išvilioti Alytaus miesto pinigai – jau savivaldybės sąskaitoje

  1. Ar buvote apgauti arba praradote pinigų sukčiams internete per bitkoinus, romantikos aferą, pirkdami ar parduodant ir dar daugiau?
    Pasauliniai lėšų susigrąžinimo ekspertai yra geriausi agentai, padedantys susigrąžinti pinigus. Man pavyko prarasti visus savo pinigus dėl netikrų investicijų per juos. Raskite juos www. gfrexperts .com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *