Antras kartas nemelavo – Povilas Labukas paskirtas vicemeru

Alytaus miesto vicemeru išrinktas konservatorius Povilas Labukas. Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Prieš beveik dvejus metus pasiūlymą tapti vienu iš Alytaus miesto mero pavaduotojų Povilas Labukas įvertino kaip avansinį ir stipriai įpareigojantį. Tąkart jo kalba politikų neįtikino ir jo kandidatūra patvirtinta nebuvo. Antrasis bandymas užimti laisvą vicemero kėdę jaunajam Alytaus miesto tarybos nariui buvo sėkmingas, mat dauguma politikų pritarė mero pasiūlymui į jo pavaduotojus.

„Šiandien, tvirtindami metų biudžetą, turėjome puikią galimybę pamatyti, kuriomis kryptimis mes einame. Noriu padėkoti, kad toks didelis pasitikėjimas yra suteiktas man. Džiaugiuosi mero apsisprendimu bei tarybos narių pozicijomis. Su kiekvienu turėjau progą diskutuoti, kalbėtis jau visus penkis metus, kai esu tarybos narys. Man tai didelė patirtis ir įpareigojimas. Mane kaip jauną žmogų visa tai augino. Tos patirtys neįkainojamos. Viliuosi, kad mano patirtys padės išpildyti Jūsų įgyvendinti įpareigotus reikalavimus dirbant tiek tarybos nariu, tiek vicemeru“, – prieš slaptą balsavimą pristatydamas savo kandidatūrą į vicemero postą kalbėjo P. Labukas ir pridūrė, kad jo siekis yra kad miestas augtų, lyderiautų, o jo gyventojai kurtų.

Regis, tokia kalba antrąsyk pretenduojant į vicemero postą daugumą tarybos narių įtikino. Už jo kandidatūrą balsavo 17 narių, prieš – 5 ir 1 biuletenis buvo sugadintas.

Būdamas vicemeru, jis bus atsakingas už in­ves­ti­ci­jų, ver­slo, in­fra­struk­tū­ros, sta­ty­bų sri­tis. Mero pavaduotojo pareigas P. Labukas eiti pradės nuo pirmadienio – vasario 1 dienos.

26-erių politikas 2019 metais Mykolo Romerio universitete baigė verslo sistemų kūrimo ir valdymo bakalaurą. Po to jis įstojo į to paties universiteto veiklos audito magistrantūros studijas ir šiuo metu yra antro kurso studentas.

Jis yra aktyvus Alytaus miesto savivaldybės politinis ir visuomeninis veikėjas – jau penkerius metus yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos Alytaus regiono koordinatorius, Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos įkūrėjas, Alytaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, Alytaus ekonomikos forumo iniciatorius ir organizatorius.

Alytaus miesto tarybos nariu išrinktas antrą kadenciją. Nuo 2016-ųjų dirbo Europarlamentarės Laimos Liucijos Andrikienės biure padėjėju.

P. Labukas dalyvavo ir praėjusių metų Seimo rinkimuose, kur vienmandatėje apygardoje antrajame ture dėl atstovavimo Alytaus miestui Seime varžėsi su nepriklausomu kandidatu Vytautu Baku. Deja, alytiškiai jų atstovavimą Seime patikėjo pastarajam politikui.

Vienas komentaras apie “Antras kartas nemelavo – Povilas Labukas paskirtas vicemeru

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *