Alytuje nužudytas naujagimis, įtarimai pareikšti tėvui

Asociatyvi nuotr.

Sausio 25 dieną Alytaus apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas tyrimas dėl kūdikio nužudymo.

Pasak komisariato atstovės Kristinos Janulevičienės, įtarimai dėl nusikaltimo pateikti kūdikio tėvui. Tyrimą kontroliuojančios Kauno apygardos prokuroro prašymu teismas leido jį suimti trijų mėnesių laikotarpiui. „Tai yra labai sunkus nusikaltimas, vyksta ikiteisminis tyrimas, daugiau aplinkybių atskleisti negalime“, – sakė komisariato atstovė.

Sausio 25-ąją į Alytuje, Vilties gatvėje, esantį bendrabutį vaiko teisių specialistai skubėjo sulaukę anoniminio skundo dėl įtartino elgesio vienoje šeimoje, esą galimai besilaukusi moteris jau nebe nėščia, o naujagimio nėra.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovės Vijos Kudzienės teigimu, tarnybai šeima iki šiol nebuvo žinoma. „Atvykusiems specialistams tėvai teigė, jog nesilaukė kūdikio, o ir jų mažametis vaikas atrodė prižiūrėtas, tačiau įtarimų sukėlė moters sveikatos būklė. Iškviesti medikai ją nugabeno į ligoninę“, – portalui Dzūkijosveidas.lt sakė vaiko teisių apsaugos specialistė.

Nužudyto naujagimio motina šiuo metu yra gydoma ligoninėje. Šeimoje augęs vienas mažametis vaikas apgyvendintas pas močiutę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *