Kalėdiškas Alytus: išrinkti konkurso nugalėtojai

Išrinkti Kalėdiško Alytaus aplinkos konkurso nugalėtojai, sukūrę žaismingiausią, originaliausią ir įdomiausią miesto aplinką.

Dar 2020 m. lapkričio pabaigoje paskelbus konkurso startą įmonės, įstaigos, daugiabučiai ir individualūs namai bei švietimo įstaigos buvo kviečiami fotografuoti savo gražiausiai papuoštą kalėdinę aplinką ir siųsti nuotraukas Alytaus miesto savivaldybei arba socialiniuose tinkluose žymėti grotažyme #KalėdiškasAlytus.

Gavome ne tik daug jūsų kalėdinės aplinkos aplinkos nuotraukų, bet taip pat saugiai ieškojome jų visame mieste ir mes. Norime pasidžiaugti, kad šiemet kitaip nei ankstesniais metais daugelis jūsų stengėsi bent mažiausią šviesos žiburį įžiebti savo erdvėse, todėl ir konkurso dalyvių buvo daug daugiau nei anksčiau.

Jau ketvirtus metus konkurso nugalėtojus renka ne tik komisija, bet ir gyventojai. Šiemet dėl publikos simpatijų buvo kovojama iki paskutinės minutės. Galiausiai gyventojai nusprendė, kad pačią gražiausią aplinką sukūrė „Kavos skveras“. Jis ne tik papuošė savo kavinės įėjimą, tačiau kartu su Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialu pagamino medinę prakartėlę, kuri stebino ne vieną praeivį.

Šiemet komisija kalėdines erdves rinko nuotoliniame posėdyje. Peržiūrėti ir įvertinti kiekvieną aplinką ir į ją įdėtą darbą užtruko, tačiau galiausiai buvo išrinkta dvylika verčiausių laimėti apdovanojimus. Komisijos pirmininkė Jurgita Šukevičienė labai džiaugėsi konkurso dalyvių gausa ir jų kūrybiškumu, tuo, kad ne tik laimėtojai, bet ir kiti gyventojai, įmonės ar įstaigos labai prisidėjo prie miesto šventinės atmosferos kūrimo šiuo sudėtingu visiems laikotarpiu.

Komisijos sprendimu įmonių ir įstaigų kategorijoje meniškiausią aplinką sukūrė krautuvėlė „Pupa“, ji savo aplinkoje panaudojo stilizuotas medines augalų motyvus primenančias dekoracijas. Originaliausiai atrodė Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas, savo erdvėje šventiniais motyvais papuošęs šarvuotį. Išradingiausiai pasipuošė proginių rūbų salonas „Sintija“ – jo vitrinoje galima išvysti ne tik kalėdinę eglutę, Kalėdų senelį, dovanas ar kitas dekoracijas, bet kartu šalia senelio lyg snieguolės vaidmenį vaidinančią vestuvinę suknelę.

Labiausiai nustebino daugiabučių namų gyventojai. Jie kitaip nei ankstesniais metais puošė savo erdves. Jei prieš tai rasdavome vos keletą pasipuošusių daugiabučių namų, šiemet jų pastebėjome daugiau kaip 20.

Šioje kategorijoje meniškiausiai pasipuošė Naujosios g. 100 namo bendrija, ji ne tik kiekvieną namo laiptinę papuošė kalėdinėmis dekoracijomis, bet ir rankų darbo eglutę papuošė gražiais raudonais kaspinais.

Išradingiausiai pasipuošė Miklusėnų g. 33 namo bendrija. Nors šis namas puošiasi kasmet, bet pastebime, kad kiekvienais metais namo bendruomenė sugalvoja naujų dekoracijų. Štai, pavyzdžiui, be kitų naujų dekoracijų šiemet ji ant kiemo apšvietimo stulpo sumeistravo eglę iš kalėdinių lempučių.

Originaliausiai pasipuošė Vingio g. 6 namo bendrija, ji per visą namo laiptinę esantį žodį LIETUVA apjuosė lemputėmis sudarydama didžiulę kalėdinę eglutę.

Įvairiausiais šventiniais akcentais puošėsi ir individualių namų gyventojai, jie nepagailėjo savo laiko bei lėšų ir šalia namų sukūrė įdomias kalėdiškas puošmenas. Individualių namų kategorijoje originaliausiai puošėsi Pabalių g. esantis namas, jo gyventojai išnaudojo ne tik įėjimą, bet ir tvorą bei namo langus ir savo rankomis sukūrė kalėdines dekoracijas, meniškiausiai – Pulko g. esantis namas, jame kiekviena kiemo erdvė apgalvota sukuriant skirtingas tarpusavyje derančias dekoracijas, o išradingiausiai – Ramunių g. namas, kurio šeimininkai nepagailėjo savo pastangų ir sukūrė visą Kalėdų senelių, besmegenių ir kitų dekoracijų kompoziciją savo kieme.

Švietimo įstaigos taip pat neatsiliko – nors šis laikotarpis joms sudėtingas, tačiau papuošti savo erdvių jie nepamiršo. Originaliausiai pasipuošė Piliakalnio progimnazija, ji iš medžio sukonstravo įvairaus dydžio eglutes. Išradingiausiai pasipuošė Alytaus lopšelis-darželis „Šaltinėlis“, savo erdvėse sukūręs spindinčią kalėdinę pasaką, o meniškiausiai – Alytaus lopšelis-darželis „Du gaideliai“, kepurėmis, nykštukais ir kitais kalėdiniais akcentais papuošdamas savo darželio kiemą.

Visus kitus dalyvius kviečiame nenusiminti ir kitais metais vėl puošti savo erdves dar įdomiau ir gausiau. Norime pasidžiaugti ir kitais konkurso dalyviais, kurie taip pat papuošė mūsų miestą.

Tai  kavinė „Pušis“, Alytaus apylinkės teismas, grožio studija „Anna“, Suvalkų g., Snaigių, Vidzgirio g. namai, Miklusėnų g. 29, A. Jonyno 31, Kaštonų g. 5-7 daugiabučiai namai, Vidzgirio progimnazija, Alytaus lopšelis-darželis „Girinukas“, mokykla-darželis „Drevinukas“ ir visos kitos įmonės, mokyklos ir namai.

Šiemet konkurso nugalėtojų sveikinimus dėl esamos situacijos nukeliame į vėlesnį laiką ir nugalėtojus pasveikinsime tuomet, kai bus saugu. Tad pažadame jus aplankyti bei padėkoti už per Kalėdas sukurtą miesto jaukumą ir dar kartą visiems, papuošusiems miestą, nuoširdžiai dėkojame.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *