Susitikime su naujais švietimo įstaigų vadovais – apie lūkesčius, problemas ir iššūkius 

Susipažinti, pasikalbėti apie pirmąsias darbo dienas, kolegų nuotaikas, pastebėtas didžiausias problemas ir bendrą atmosferą darbe ketvirtadienį pas Alytaus miesto savivaldybės vadovus atvyko neseniai pradėję dirbti trijų Alytaus miesto švietimo įstaigų direktoriai.

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė susitiko su lopšelio-darželio „Boružėlė“ direktore Loreta Jurkoniene, lopšelio-darželio „Pasaka“ direktore Jurgita Miškiniene ir Vidzgirio progimnazijos direktoriumi Artūru Čiurlioniu.

„Džiaugiamės, kad prisijungėte prie mūsų švietimo įstaigų vadovų komandos.  Turime vilčių ir tikimės iš jūsų labai daug, o šiandien norime išgirsti jūsų lūkesčius ir planuojamus pokyčius“, – sveikindamas naujus  švietimo įstaigų vadovus susitikimų metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos J. Šukevičienės teigimu, naujieji švietimo įstaigų vadovai pradėjo dirbti nelengvu metu, kuomet dėl siaučiančios pandemijosvos ne kasdien tenka susidurti su ugdymo proceso organizavimu  susijusiais iššūkiais. „Mes visada esame pasirengę jums padėti, jeigu reikės pagalbos ar informacijos, drąsiai kreipkitės, padėsime, kuo galėsime“,– bendradarbiauti ir dirbti kartu naujuosius švietimo įstaigų vadovus kvietė ir drąsino mero pavaduotoja.

„Kolektyvas –labai darnus, o administracija – stiprus branduolys. Džiaugiuosi, kad galiu dirbti gimtajame mieste. Alytus – mano mylimas miestas ir man nesvetimi jo rūpesčiai“, – darbu lopšelyje-darželyje „Boružėlė“ džiaugėsi  L. Jurkonienė.

Paklausta apie planuojamus darbus, naujoji švietimo įstaigos vadovė teigė planuojanti imtis STEAM laboratorijos kūrimo darbų ir tarptautinių projektų įgyvendinimo.

Prakalbus apie opiausias problemas, direktorė L. Jurkonienė pastebėjo, kad tiek jos vadovaujama švietimo įstaiga, tiek ir Likiškėlių progimnazija susiduria su automobilių statymo problema. Anot direktorės, pedagogams, į lopšelį-darželį ar progimnaziją atvykstantiems tėveliams dažnai tenka ieškoti vietos automobiliui, o jos neradus transporto priemones palikti daugiabučių namų kiemuose.

Kiauras stogas, trūkinėjantys vamzdžiai ir remonto reikalaujančios virtuvės patalpos – šias problemas  miesto vadovams susitikimo metu išsakė Alytaus lopšelio-darželio „Pasaka“ direktorė J.  Miškinienė. Dar viena problema – pedagogo padėjėjų trūkumas. J. Miškinienė pastebi, jog į lopšelį-darželį ateina vis daugiau  specialiųjų poreikių turinčių vaikų. Šiuo metu šį darželį lanko 7  tokie vaikai, o auklėtojams padėti su tokiais mažyliais galinčių darbuotojų– vos vienas.

Vos prieš pora dienų Alytaus Vidzgirio progimnazijos direktoriaus pareigas pradėjęs eiti A. Čiurlionis pastebėjo, kad daugiausiai jo vadovaujamoje švietimo įstaigoje reikėtų investuoti į mokytojų informacinį raštingumą ir informacinių technologijų atnaujinimą. Švietimo įstaigos vadovas taip pat ketina ieškoti galimybių pritraukti Europos Sąjungos lėšų, kurias galėtų panaudoti progimnazijos erdvėms atnaujinti ir įvairiai veiklai organizuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *