Švenčių laukimas Alytaus kultūros centre – gausus virtualių renginių

Gruodis kultūros bendruomenei kasmet būna ypatingai aktyvus ir darbingas: renginiai, pilnos žiūrovų salės, aplink tvyranti šventinė nuotaika. Praėjusiųjų metų gruodį Alytaus kultūros centre (AKC) įvyko 21 renginys: nuo edukacinių dirbtuvių, etninės kultūros renginių iki simfoninio orkestro koncerto. Šiemet – viskas kitaip, tradiciniai ir nauji renginiai perkelti į virtualią erdvę.

Šiuo sudėtingu metu kultūros centras tęsia pradėtus darbus, užbaigiami vidaus renovacijos darbai, atnaujinamos ar naujai įrengiamos erdvės. Nei vienas tradicinis renginys neatšauktas, visi jie vyksta kaip ir kasmet, tik kitokiu formatu. Siekiama žmonėms suteikti galimybę turiningai praleisti laiką ir namuose, pakviesti šeimos narius bendrai veiklai.

„Sakoma, kad tas, kas geba džiaugtis kiekviena diena, nelaukdamas šventės, yra pats turtingiausias. Turtingi mes vidumi, tuo, ką turime ir ko nepametame, tuo, kas mus augina ir įkvepia kurti, veikti, eiti pirmyn. Į svečius, į jūsų duris beldžiasi kultūra, beldžiasi kuriantys, muzikuojantys ar dainuojantys, vaidinantys, įsileiskite geriau juos vaizdo ekrane, nei tą, kuri ateina netikėtai ir neprašyta, pas vienus apsilanko trumpiau, o kitus, deja, išsiveda su savimi. Džiaugiuosi, kad Alytaus kultūros centras siekia džiugesį miestelėnams kurti kasdien. Patikėkite, mes norime kuo greičiau matyti jus mūsų erdvėse, pasiilgome žiūrovų, lankytojų, pasiilgome kasdieninio šurmulio“, – mintimis dalijosi AKC direktorė Indrė Mikelionytė-Pranculevičienė.

Koks AKC Kalėdinis švenčių laukimas?

Pirmasis renginys įvyko pirmąją žiemos dieną – tradiciškai buvo gaminamas advento vainikas. Visas kalėdinių dirbtuvių ciklas vadinamas „Kalėdų belaukiant“, jo metu skirtingose edukacijose skatinama virtualiai ir moderniai pasigaminti vieną ar kitą daiktą padėsiantį sukurti jaukumo namams bei labiau pajusti artėjančių švenčių dvasią.

Gruodžio 4 d. renginys – „Leliumoj“ – vaikų kalėdinių ir advento dainų bei tautosakos konkursas kasmet sukviesdavęs gausybę vaikų dalyvauti ir varžytis dėl geriausio pasakoriaus ar dainininko vardo, šiemet virsta į jaukų virtualų koncertą, kuriame visi norintys galės pasiklausyti vaikų atliekamų kūrinių.

Tuomet gruodžio 8 d. vėl visi kviečiami prie ekranų laukti Kalėdų ir sukurti šventinį atviruką, kuriuo galėtų pasveikinti savo artimiausius žmones.

Dirbtuves keis adventinis pasidainavimo vakaras „Kalėdų rytų“ kartu su folkloro ansambliu „Žvangucis“ gruodžio 9 d. visi kviečiami kartu padainuoti, bus transliuojami ne tik ansamblio narių pasidainavimai, pasakojama apie advento tradicijas, bet ir paviešinti dainų tekstai, norintiems dainuoti kartu.

Neužmirštama ir tradicinių kiekvieną mėnesį vykstančių – alytiškių jau pamiltų „Etnosekmadienių“, Kalėdų tematika gruodžio 13 d. bus siūloma pasigaminti šiaudinį žaisliuką, kalėdinei namų eglutei suteikti etninio žavesio.

Gruodžio 18 d .įvyks ir tradicinis, jau XVIII tarptautinis liaudies meno festivalis „Atvažiuoj Kalėdos“, žinoma, virtualiai, tiesioginėje transliacijoje pamatysite kolektyvus ne tik iš Alytaus, kitų Lietuvos miestų, bet ir svečių iš užsienio.

Kalėdinius renginius gruodžio 22 d. vainikuos saldžios, skanios ir ypač jaukios „Kalėdų belaukiant“ dirbtuvės – šventinio skanėsto gamyba, kviesime kartu išsikepti patį skaniausią pyragą savo kalėdiniam stalui.

Visi renginiai tiesiogiai transliuojami AKC Facebook puslapyje, Youtube kanale. Vėliau išlieka įrašai ir juos gali pamatyti visi nesuspėjusieji prisijungti prie tiesioginės transliacijos.

Dalyvauti renginiuose dar niekada nebuvo taip paprasta, todėl kviečiame alytiškius pasitikti gražiausias metų šventes kaip ir kasmet, kartu su Alytaus kultūros centru, tik šį kartą – virtualiai.

AKC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *