Alytaus miesto savivaldybei – Europos ženklas už 12 gerojo valdymo principų

Pirmadienį Alytaus miesto savivaldybė buvo apdovanota Europos ženklu už nepriekaištingą valdymą (ELOGE) pagal 12 gerojo valdymo principų per praėjusius dvejus metus.

Tarptautinė ELOGE apdovanojimų ceremonija vyko nuotoliniu būdu.

Atsiimdamas apdovanojimą, meras Nerijus Cesiulis džiaugėsi, kad prie šio įvertinimo prisidėjo visi:

„Tai visų mūsų darbas, tarybos narių, administracijos. Džiaugiamės, kad Europos Taryba vertina mūsų valdymą, priimtus sprendimus, komunikaciją, įvairių grupių įtraukimą į sprendimų priėmimą, tai yra mūsų visų pasiekimas. Tačiau tai įpareigoja mus ateityje ir toliau operatyviai ir teisingai valdyti miestą. Šiandieną džiaugiuosi, ne tik tuo įvertinimu, bet ir kad mes išryškinome, tas silpnąsias vietas, kur dar turėtume pasistengti. Linkiu visoms savivaldybėms, kurios taip pat gavo šiuos apdovanojimus, kad tas silpnąsias vietas pastiprintumėme ir kitais metais galėtume susitikti vėl šiame renginyje, tačiau gyvai“.

Dar rudens pradžioje alytiškiai buvo kviečiami aktyviai dalyvauti apklausoje, kurios įvertinimai ir lėmė, kad Alytaus miesto savivaldybė buvo viena iš keturiolikos Lietuvos savivaldybių, kurios laimėjo šį apdovanojimą. Apklausoje buvo vertinami šie gerojo valdymo principai:

1. Dalyvavimas, atstovavimas, sąžiningų rinkimų organizavimas;

2. Reagavimas;

3. Veiksmingumas ir efektyvumas;

4. Atvirumas ir skaidrumas;

5. Teisėtumas;

6. Etiškas elgesys;

7. Kompetencijos ir gebėjimai;

8. Inovacijos ir atvirumas pokyčiams;

9. Patvarumas ir ilgalaikės orientacijos;

10. Stabilus finansų valdymas;

11. Žmogaus teisės, kultūrinė įvairovė ir socialinės sanglaudos;

12. Atskaitomybė.

Pirmadienį tarptautinis nuotolinis renginys prasidėjo LR Vidaus reikalų ministerijos Reprezentacinio pučiamųjų orkestro saksofonisto Tomo Želvio muzikiniu intarpu. Apdovanojimą gavusias savivaldybes sveikino laikinai pareigas einantis Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Europos Tarybos Demokratijos generalinio direktorato Generalinė direktorė Snežana Samardžic-Markovic, Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.

Tarptautinio sociologijos instituto Goricijos mieste (Italija) direktorius Daniele del Bianco kalbėjo tema „12 gerojo valdymo principų, Europos ženklo už nepriekaištingą valdymą suteikimo procesas: nuo idėjos iki praktikos“, o Mykolo Romerio Viešojo administravimo instituto prof. dr. Andrius Stasiukynas įvertino iššūkius ir naudą Lietuvos savivaldybėms, dalyvavusioms Gerojo valdymo etaloninio vertinimo procese.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *