Neįprasta alytiškio barzda prikausto dėmesį: suaugusiems – rokeris, vaikams – piratas

R. Sukackas. Asmeninio archyvo nuotr.

Vienoje Alytaus statybinių prekių parduotuvėje dirbantį Ričardą Sukacką iki karantino klientai dažnai palydėdavo žvilgsniais – ką roko muzikantas ar menininkas, o gal motociklininkas, gali išmanyti apie apšiltinimo medžiagas ar dekoratyvinį tinką? Tik Ričardas nei muzikuoja, nei paveikslus tapo, nei motociklą vairuoja, o jo neįprasta barzda – tik paprasčiausias noras išsiskirti.

„Taip, dabar turėti barzdą yra madinga. Maniškė nėra tokia, kokią paprastai turi vyrai – vešli, taisyklingų linijų, per visą veidą. Ji kitokia, dar supinta į kasą, kas kitiems atrodo gana neįprastai, todėl ir atkreipia dėmesį daugelis“, –  sako pašnekovas.

Anot jo, nors pastebi daugelis, tačiau ne visi tą parodo, pasitaiko ir drąsesnių, norinčių barzdą paliesti. Visada nuoširdžiausiai sureaguoja vaikai – timptelėję tėvams už rankos pasiūlo pasižiūrėti į parduotuvėje dirbantį piratą. Tiesa, dabar klientų dėmesio ir žvilgsnių gerokai mažiau – žiūrėti nebeliko į ką, Ričardo barzdą nuolat dengia apsauginė kaukė.

Savąją barzdą alytiškis turi apie dvejus metus ir rūpinasi pats, kartas nuo karto praverdamas kirpyklos duris formai pataisyti.

Grožio salone „Lina“ dirbanti vyrų kirpėja Milginta pastebi, jog Dzūkijos sostinės vyrų tarpe barzdos dar nėra labai populiarios, kaip pavyzdžiui Vilniuje ar Kaune, kur jau net keletą metų veikia atskiri vyrų grožio ir barzdaskučių salonai.

Kirpėja Milginta. Asmeninio archyvo nuotr.

„Kita vertus, turiu pažymėti, kad ir mūsų mieste barzdas auginančių bei jomis atsakingai besirūpinančių vyrų vis daugėja, tad jau tikrai ne tik vilniečiai ir kauniečiai turi gražias barzdas“, – šypsosi Milginta ir priduria, jog nuolat dailią barzdą norintiems turėti vyrams kirpykloje vertėtų apsilankyti maždaug kas 2-3 savaites.

Anot kirpėjos, namų sąlygomis idealų vaizdą pasiekti sunku, nes galutinį rezultatą lemia ne tik gera barzdaskutė, čia ypač svarbu ir įgūdžiai, ir kokybiškos kosmetikos priemonės. „Jeigu vyras nori, kad barzda būtų ne tik būtų barzda, bet ir puoštų jį, tai jai turėtų skirti pakankamai dėmesio, reguliariai apsilankyti pas kirpėją“, – įsitikinusi Milginta.

Ar jai teko susidurti su iššūkiais darbe? Grožio salono „Lina“ vyrų kirpėja įsitikinusi, išskirtiniai klientų pageidavimai dar tik laukia ateityje, kai Dzūkijos sostinės vyrai ne tik augins, bet savo barzdomis jau norės išsiskirti.

Vienas komentaras apie “Neįprasta alytiškio barzda prikausto dėmesį: suaugusiems – rokeris, vaikams – piratas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *