Alytaus politikai išsirinko nuolatinį ir laikiną administracijos vadovus

Jurgis Krasnickas paskirtas Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi. Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Alytaus miesto politikai pritarė Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio teiktai nuolatinio administracijos vadovo kandidatūrai. Kitą savaitę, vos gavus specialiųjų tarnybų pažymą, administracijos vadovo postą užimti turėtų Jurgis Krasnickas. Atleidimo iš laikinai užimamų administracijos vadovo pareigų neišvengė ir Giedrius Šimas, kuriam taryba priekaištauja dėl esą piktybiškai nevykdo tarybos sprendimo Alytaus ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto istorijoje. Darbus iš jo laikinai, kol darbus galės perimti J, Krasniskas, perima Palmira Raškauskienė, Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėja.

Pristatydamas savo kandidatūrą, J. Krasnickas pabrėžė, kad miestui jam teko vadovauti tada, kai šalį ištiko didžioji ekonominė krizė bei pasidžiaugė, kad jam pavyko ją suvaldyti Alytaus mieste.

„Šiandien miestą yra ištikusi kita, politinė krizė. Noriu savo gyvenimiška, profesine ir politine patirtimi sustiprinti mero komandą, užtikrinti skaidrų ir efektyvų miesto valdymą, stabilumą ir ramybę savivaldybės administracijos darbe, pagarbą ir įsiklausymą į kiekvieną iš jūsų, sėdinčių tarybos salėje. Puikiai suprantu, kokiu nelengvu laiku šiandien gyvename, koks nelengvas darbas laukia paskirto administracijos direktoriaus. Bet iššūkių ir atsakomybės niekada nebijojau. Geras žmogus – ne profesija, o geras direktorius – siekiamybė. Manau, kad esu geras žmogus, o jeigu būsiu paskirtas administracijos direktoriumi, pažadu būti geru vadovu“, – kalbėjo J. Krasnickas ir ragino pamiršti visas nuoskaudas bei pradėti dirbti vardan žmonių ir miesto.

Pamiršti nuoskaudas ir pritarti J. Krasnicko kandidatūrai kvietė ir tarybos narė Laura Radzevičiūtė. Ji užsiminė, kad priešingu atveju Alytaus miestui gali grėsti tiesioginis valdymas, kurio politikė nelinkėtų.

J. Krasnickas sulaukė Andriaus Jučo klausimo ir dėl mineralinių uolienų perdirbimo gamyklos, į kurį atsakė vienareikšmiškai nepritariantis tokios gamyklos atsiradimui Alytuje.

J. Krasnickui buvo priminti jo paties pasisakymai bylos su „Litesko“ istorijoje. Tada jis viešai teigė, kad reikėtų iškilusį konfliktą spręsti kompromisų būdu ir kad kitai pusei turėtų būti sumokėta. J. Krasnickas patikslino, kad jo pozicija yra, jog savivaldybė „Litesko“ jau viską sumokėjo ir nėra nieko skolinga.

Už J. Krasnicko kandidatūrą balsavo 22, prieš – 2 tarybos nariai.

Nesutarimų neišvengta ir sprendžiant laikinojo Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Šimo atleidimo klausimą. Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Vytautas Jezepčikas tikino, kad tai politinis susidorojimas ir jis balsavime nedalyvaus.

6 komentarai apie “Alytaus politikai išsirinko nuolatinį ir laikiną administracijos vadovus

  1. Jei rūpi Alytaus ekonominis gaivinimas postuose turi būt stiprūs investicinėse ir ūkinėse kompetencijose. Tokie taryboj Č.D. ir J.K.. Kur atvedė veikėjai su vaikiškais paklegėjimais per facbuch visi mato. Prie suskilusios geldos, kaip miestą nuo jų neatsakingumo reikia gelbėt. Beje pats J.K. su T.P. daug prisidėjo prie esamo mero išrinkimo. Nuo kurio neatsakingumo ir miestą reikia gelbėt.

  2. Komentaruose Č.D. giria tik toks du kartus už šmeižtą teistas statybininkas, kuris dirbo ar dirba Č.D firmukėje 🙂

  3. Toli iki Č.D. kompetencijų investicijų sritį. Šiems nepriartėt. O buvo vykdomi sudėtingi projektai tilto per Nemuą,, apvažiavimų, sporto rūmų rekonstrukcija, naujos gatvės įrengiamos, stadijonas atliktas kokybiškai ir laiku, be papildomų lėšų..

  4. Būtent taryboj aktyviausi neapsikentę, kad meras su komanda nesugeba patys teikt tarybai tvirtint pertvarkų ir strategijų, taryba pradėjo dirbt. Negabius ir neiniciatyvius eliminuot iš postų. Kad į jų vietas ateitų kompetentingi ir veržlūs. O negabūs labai pavydi ir su pašaipom žiūri į veržlesnius. Kurie garbingoj konkurencijoj nustumia vidutinybes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *