Nuo kalbų – prie darbų: naujai išrinktas Seimo narys apsilankė savivaldybėse

V. Bakas susitiko su Alytaus rajono meru A. Vrubliausku. ARSA nuotr.

Kol kolegos – naujai išrinkti Seimo nariai – Vilniuje atsiiminėjo pažymėjimus, Vytautas Bakas nuo ankstyvo pirmadienio ryto darbavosi Dzūkijos sostinėje, susitiko su miesto ir rajono merais.

„Susitikimai Alytuje jau buvo senai suplanuoti, o ir Vyriausios rinkimų komisijos pirmininkė pažadėjo, jog savo pažymėjimą galėsiu atsiimti antradienį.

Man buvo labai svarbu susitikti su Alytaus miesto ir rajono merais, visuomenės atstovais dar iki karantino paskelbimo, kitos progos tiesiog būčiau neturėjęs“, – viešnagės Alytuje priežastis Dzūkijosveidas.lt įvardijo V. Bakas.

Anot jo, delsti nėra kada, valdančiosios koalicijos formavimas prasidėjęs, biudžeto tvirtinimas jau čia pat, dabar pats laikas su merais aptarti kraštui svarbiausius klausimus. Pagrindinis jų – sprendimai, galintys sustiprinti krašto ekonomiką.

„Lietuvos DNR planą galėtų papildyti regionų DNR planai. Šiandien su merais sutarėme, kad turime maždaug vieną mėnesį, iki bus patvirtintas kitų metų biudžetas Seime, namų darbams paruošti. Visi kartu – jie, savivaldybių tarybos ir Dzūkijos regioną atstovaujantys Seimo nariai – susitarti dėl svarbiausių projektų, kurie paskatintų krašto ekonomiką. Tai yra paruošti Alytaus regiono DNR planą ir nuvežti jį į Vilnių, kad skirstant biudžeto pinigus, nebūtų pamirštas šis regionas“, – sakė V. Bakas.

Anot jo, Laisvosios ekonominės zonos diskusijos ir sprendimai šiuo metu yra įstrigę, o kraštas neturi ko pasiūlyti potencialiems didesniems investuotojams. Jeigu žmonės nori matyti klestintį regioną, reikia turėti ką pasiūlyti investuotojams – vietą, specialistų. Priešingu atveju, investicijos aplenks kraštą ir keliaus į Marijampolę, Visaginą, Kauną, Klaipėdą…

O ir Dzūkijos kraštui esą susiklosčiusi situacija yra ypač palanki. Pirma, visoms savivaldybėms bendrai nupasakoti savo sėkmės istorijos projektą bus daug paprasčiau ir lengviau įtikinti nei kiekvienai atskirai. Antra, šiuos rinkimus laimėjo konservatoriai, turintys pasitikėjimą Alytaus rajone. Trečia, Dzūkiją Seime atstovaujantys Seimo nariai – Robertas Šarknickas, Julius Sabatauskas, Laurynas Kasčiūnas, Zenonas Streikus, Andrius Palionis, Juozas Baublys – dirba skirtingose frakcijose ir bendro tikslo vardan galėtų susivienyti.

„Artimiausius porą metų rinkimų nebus, todėl galėsime ramiai dirbti ir siekti bendrų tikslų, atlikti regionui svarbius darbus“, – įsitikinęs V. Bakas, besidžiaugiantis ne tik alytiškių išreikštu pasitikėjimu ką tik praėjusiuose rinkimuose, bet ir sutampančiu matymu su Alytaus miesto ir rajono merais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *