Alytaus tarybos posėdis baigėsi nė neprasidėjęs – politikai nesusitarė dėl darbotvarkės

Alytaus miesto politikams susikalbėti tarpusavyje tampa vis sunkiau, o miestui svarbūs klausimai neretai ima sekti paskui asmenines ambicijas. Štai ir šio ketvirtadienio nuotolinis savivaldybės tarybos posėdis baigėsi nė neprasidėjęs – pusantros valandos dėl atskirų klausimų atidėjimo diskutavę vietos politikai galiausiai taip ir nepatvirtino darbotvarkės, kurioje buvo numatyta per 40 klausimų.

Nemažai ginčų sukėlė buvusių Alytaus vaikų globos namų pastato nuomos, rinkliavos už automobilių parkavimą, didžiausio leistino pareigybių skaičiaus švietimo įstaigose patvirtinimo klausimai: kai kurie politikai siūlė juos atidėti kitam posėdžiui, kiti – diskutuoti čia ir dabar. Tarybos narių nuomonės išsiskyrė ir dėl biudžeto pakeitimo klausimo, nes sudėtinga buvo nuspręsti – iš viso klausimo neįtraukti į darbotvarkę ar svarstyti papunkčiui.

Merui Nerijui Cesiuliui į darbotvarkę neįtraukus laikinojo administracijos direktoriaus Giedriaus Šimo atleidimo iš pareigų klausimo, nukeliant jį į kitą savaitę planuojamą neeilinį posėdį, kaip numatyta Vietos savivaldos įstatyme, tarybos narė Laura Radzevičiūtė paragino kolegas iš viso nepalaikyti darbotvarkės, kas ir buvo padaryta: 10 tarybos narių balsavo už darbotvarkę, 17 – jai nepritarė.

Kaip portalui Dzūkijosveidas.lt sakė Alytaus miesto meras N. Cesiulis, klausimas dėl laikinojo administracijos direktoriaus G. Šimo atleidimo bus įtrauktas į artimiausio tarybos posėdžio darbotvarkę, 14 dienų terminas dar nėra pasibaigęs. „Šiandien posėdyje buvo numatyta ir taip labai daug diskutuotinų klausimų, jis vyko nuotoliniu būdu, todėl taupant laiką, šis klausimas nebuvo įtrauktas“, – aiškino meras.

Anot jo, nesusikalbėjimas pastaruoju metu tarp tarybos narių yra ypač stiprius ir šiandienos posėdžio situacija tą parodė. Esą nėra ko stebėtis, tarybos nariai atstovauja net devynias skirtingas frakcijas, deklaruoja skirtingas politines pažiūras. Sudėtinga visus juos sujungti į koaliciją, nes dar ir vieni kitų nenori, prisimena praeities nesutarimus.

„Politikų ambicijos, panašu, šiandien paėmė viršų prieš miestui aktualius klausimus ir labai gaila, kad turėjome tokią situaciją. Mano nuomone, reikėtų pamiršti visus nesutarimus ir pradėti dirbti dėl Alytaus miesto, kuriam reikia proveržio, naujovių ir gerų sprendimų. Kai tarybos nariai tą supras, tai bus suformuota ir valdančioji koalicija, ir prasidės darbai“, – įsitikinęs meras N. Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariams už tarybos posėdžius mokamas 7,5-8 eurų valandinis atlyginimas (neatskaičius mokesčių). Šiandieninė jų „diskusija“ ir išsiskirstymas nepriėmus nė vieno sprendimo mokesčių mokėtojams atsieis apie 320 eurų.

Vienas komentaras apie “Alytaus tarybos posėdis baigėsi nė neprasidėjęs – politikai nesusitarė dėl darbotvarkės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *