Seimo kėdę paliks tik vienas Dzūkijos regione kandidatavęs politikas

Petras Valiūnas.

Užsitikrinti vietą dar vienai kadencijai Seime nepavyko tik vienam iš esamų keturiose Dzūkijos regiono apygardose kandidatūras išsikėlusių Seimo narių.  Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovui, pastaruosius ketverius metus atstovavusiam Alytaus rajono gyventojų interesus, Petrui Valiūnui Seimo durys užsiveria. Politikas teigė, kad to ir tikėjosi jau tada, kai buvo perskirstytos rinkimų apygardų ribos. Be to, jis pripažino, kad įtakos tam turėjo veikiausiai ir tai, kad niekada nebuvo iš tų Seimo narių, kurie šaukia tribūnoje.

„Apie tokią baigtį aš jau supratau tada, kai buvo perskirstytos apygardos ir žinojau, kad bus sudėtinga situacija. Kaip žinote, Varėnos rajone – liberalai, o meras palaiko savus, Alytaus rajone – konservatoriai. Būnant Seimo nariu, buvau ignoruojamas Alytaus rajono valdžios, nebuvau kviečiamas į reginius, žmonės sako, kad esu nematomas. Jeigu ir būdavau kokiame renginyje, tai tik straipsnelyje pavardė būna pažymėta, o nuotraukose manęs nebūdavo. Be to, sunkus darbas buvo teisės ir teisėtvarkos komitete, kur Seimo nariai, jų darbai lieka nematomi“, – pasvarstymais dalijosi Seimo narys.

Pasiteiravus, kodėl šių Seimo rinkimų agitacijose jis buvo pakankamai vangus ir išties ne itin matomas, P. Valiūnas tikino, kad daugiau dėmesio skyrė darbui su pareiškėjais, skundų nagrinėjimu. „Matyt, politikas turėtų daugiau kalbėti, lipti ant scenos ir rėkti nei dirbti. Gal ir nesimatė mano agitacijos, bet labai daug dirbau, apkeliavau visą Varėnos rajoną. Bet yra taip, kaip yra“, – kalbėjo politikas.

Šiuo metu ateities planų P. Valiūnas neturi jokių. Pasibaigus Seimo nario įgaliojimui, jis planuoja tapti Užimtumo tarnybos klientu.

„Net ir nežinau, neturiu jokių planų. Galvoju, kuo čia užsiimti. Sudėtingas klausimas. Gal kokia visuomenine veikla. Man įdomi situacija dėl tos planuojamos chemijos gamyklos. Ar mums dėl jos naujai išrinkti Seimo nariai padės? Apmąstymų daug, o dėl darbo kol kas sudėtinga“, – atviravo P. Valiūnas.

Jis neatmeta galimybės ateityje dar kartą siekti Seimo nario mandato, tačiau jeigu apygardos išliks tokios kaip dabar, tai sėkmės nesitiki. Jis įsitikinęs, kad ne iš šių kraštų Dzūkijos regionuose rinkimus laimėję Seimo nariai labiau koncentruosis į bendrus klausimus, o ne į šių kraštų problemas.

„Labai keista, kad žmonės ieško pranašų iš kitų, o ne iš savo kraštų“, – retoriškai klausė nueinantis politikas.

Jis pasidžiaugė, kad per ketverius Seimo kadencijos metus nepraleido nė vieno plenarinio Seimo posėdžio. Jis svarstė, kad galbūt klaidą padarė, jog nesibruko per jėgą ant scenos.

Nepaisant to, kad Seimo durys jau užsiveria, P. Valiūnas ketina ir toliau likti LVŽS narių gretose.

Paklaustas, kaip vertina pačius Seimo rinkimus LVŽS atžvilgiu ir ar dabar ši politinė jėga trauksis į opozicijos gretas, P. Valiūnas įsitikinęs, kad būti pozicijoje valstiečiai nebus, o patys rinkimai parodė, kad Lietuva susiskirsčiusi į dvi dalis – palaikančiuosius konservatorius ir valstiečius.

P. Valiūnas kandidatavo Dzūkijos vienmandatėje apygardoje. Jis nesurinko nė 12 procentų rinkėjų balsų ir liko ketvirtoje vietoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *