Savivaldybės būstuose ir gyvenamose patalpose – dūmų detektoriai

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyrius, įgyvendindamas Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos reikalavimus dėl autonominių dūmų detektorių, iš savivaldybės gyvenamosioms patalpoms išlaikyti skirtų lėšų nupirko 802 autonominius dūmų detektorius. Jie bus įrengti savivaldybei nuosavybės teise priklausančiose gyvenamosiose patalpose arba, kitaip tariant, socialiniuose būstuose.

Autonominius dūmų detektorius butuose ir bendrabučio tipo gyvenamosiose patalpose įrengs „Alytaus butų ūkis“. Pirmiausiai dūmų detektoriai pradedami montuoti bendrabučiuose.

„Detektorius montuojame darbo metu nuo  8 iki 16.30 valandos, tačiau gyventojai turi galimybę mums paskambinti ar parašyti, kad kuomet jie bus namie, mes galėtume ateiti ir juos sumontuoti“,– sakė bendrovės „Alytaus butų ūkis“ vyriausioji specialistė Gražina Aleškevičienė.

„Alytaus butų ūkio“ atstovės teigimu, ne visi gyventojai noriai įsileidžia darbuotojus. „Nemaža dalis gyventojų tiesiog piktybiškai nenori įsileisti, o dirbantys dienos metu nebūna namuose. Mūsų darbuotojai eidami pas gyventojus turi darbo pažymėjimus ir juos parodo gyventojams. Tikimės gyventojų supratingumo, nes detektoriai skirti jų saugumui ir norime kuo daugiau jų sumontuoti“, – sakė ji.

Taip pat gyventojai kviečiami iš anksto susisiekti su „Alytaus butų ūkio“ specialistais dėl kito, jiems patogesnio ir priimtinesnio laiko elektroniniu paštu info@alytausbu.lt arba telefonu 8 667 37 365.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *