Vietos savivaldos dienos išvakarėse – apie kasdienį darbą savivaldybėje

Įdomus, dinamiškas, kupinas iššūkių – taip darbą Alytaus miesto savivaldybės administracijoje apibūdina čia vos kelis mėnesius ar jau daugiau nei dešimtmetį ar du čia dirbantys skyrių vadovai ir specialistai.  Kasdien su įvairiais iššūkiais susiduria ir alytiškių bei miesto problemas sprendžia 171 Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojas. Savivaldybėje dirba daugiau moterų (132)  nei vyrų (39).

Jauniausiam Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojui 26 metai, o vyriausiam  – 69-eri. Didžiausias Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojo stažas siekia 39 metus.

Pastaruoju metu prie Alytaus miesto savivaldybės administracijos kolektyvo prisijungia vis daugiau jaunų žmonių. Štai prieš du mėnesius savivaldybėje pradėjo dirbti Eglė Janušauskienė. Anksčiau Alytaus rajono savivaldybės administracijos Finansų ir investicijų skyriuje dirbusi Eglė dabar eina  Vidaus administravimo skyriaus vyriausiojo specialisto pareigas.

E. Janušauskienė teigia, apie darbą savivaldybėje svajojusi nuo studijų laikų. Baigusi bakalauro studijas ji ėmėsi savivaldos institucijų administravimo magistro, o baigusi mokslus ieškojo darbo savivaldybėje.

„Labai džiaugiuosi darbu savivaldybėje. Man čia patinka“,  – pasirinkimu nedvejoja Eglė. Anot jos, darbas savivaldybėje – įdomus ir  apima daugybę sričių. „Privačiame sektoriuje žmonėms tenka dirbti vienoje srityje, o darbas savivaldybėje apima viską – nuo kelio asfaltavimo iki eglutės žaisliukų pakabinimo“, – priduria Eglė.

Prieš penkis mėnesius prie Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus prisijungė dar viena jauna alytiškė  Kristina  Samasionokaitė.

Anksčiau Kristina gyveno Londone, vėliau grįžo į Lietuvą, dirbo Vilniuje, tačiau, kaip pati teigia, visa širdimi norėjo grįžti į gimtąjį Alytų ir savo žiniomis, darbu prisidėti prie miesto gerovės kūrimo.

Nors Kristina savivaldybė dirba visai neseniai, tačiau ji jau spėjo pajusti, kad darbas čia – įdomus ir pilnas iššūkių, o ją supa šaunūs kolegos.

„Darbą savivaldybėje pasirinkau todėl, kad man atrodė, jog čia dirbdama jausiuosi stabiliai“, – mintimis apie pasirinktą veiklos kryptį dalijasi penkerius metus Alytaus miesto savivaldybėje dirbanti Aistė Kuniejienė.

Savivaldybės tarybos ir mero sekretoriate vyriausiąja specialiste dirbančiai Aistei darbas savivaldybėje patinka. A. Kuniejienė baigusi komunikacijos studijas, tad jos siekis buvo rasti darbą, kuriame būtų galima kuo daugiau bendrauti su žmonėmis. Anksčiau mero referente dirbusi Aistė šiuo metu kasdien bendrauja su tarybos nariais. „Džiaugiuosi galėdama dirbti su skirtingų sričių patirtį sukaupusiais politikais“, – priduria A. Kuniejienė. Aistę žavi ir jos darbo dinamika. „Sakoma, kad darbą reikia keisti kas penkerius metus, tačiau mums to daryti nereikia. Kas ketverius metus keičiasi tarybos nariai, o su jais, nori to ar ne, kinta ir darbo specifika“, – teigia  Savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyriausioji specialistė.

Penkioliktus darbo savivaldybėje metus skaičiuoja Kultūros skyriaus vedėja Vilma Liaukuvienė. Vilma sukaupusi ne vien kultūros patirtį. Anksčiau ji dirbo Švietimo skyriaus vyriausiąja specialiste ir Kultūros skyriuje – jaunimo reikalų koordinatore.

„Visos pareigos buvo skirtingos, tad ir atsakomybė skirtinga. Dirbdamas specialistu tu tiesiog stengiesi gerai atlikti savo darbą, kurį paveda skyriaus vedėjas, o skyriaus vedėjo darbas – tiesiog viena didelė atsakomybė ne tik už skyriaus darbuotojus ar pavaldžių įstaigų darbą, bet ir už visą Alytaus miesto kultūros lauko politiką“, – apie skyriaus vedėjo atsakomybę pasakoja Vilma ir priduria: „Aš čia nebūčiau, jeigu darbas man nepatiktų.“

Paklausta, kuo jai įdomus darbas Kultūros skyriuje, teigia, jog jai patinka organizuoti darbą, inicijuoti ir organizuoti renginius. „Man patinka bendrauti su žmonėmis, priimti sprendimus, spręsti problemas. Tikrai negalėčiau dirbti monotoniškai besikartojančio darbo. O Kultūros skyriaus vedėjo pozicijoje kiekviena darbo diena yra vis kitokia ir pilna iššūkių, o tai mane veža!“ – teigia V. Liaukuvienė.

Vilma mano, kad savivaldybėje vertėtų padirbėti jauniems žmonėms. Pasak jos, čia galima įgyti daug geros patirties, kuri ateityje tikrai pravers, nes padirbėjus viešajame sektoriuje, dirbti kitose srityse bus kur kas paprasčiau.

„Savivaldybės administracijoje dirbu jau 22 metai. Aš gerbiu savo darbą, man patinka jį dirbti, nors ne visada jis būna lengvas“, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos Buhalterinės apskaitos skyriuje vedėjo pavaduotoju dirbantis Daivaras Radzevičius. Prieš daugiau nei du dešimtmečius Daivaras savivaldybėje atliko praktiką, o baigęs studijas, laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą ir pradėjo dirbti Vidaus administravimo skyriuje, vėliau perėjo į Buhalterinės apskaitos skyrių.

„Aš didžiuojuosi, kad esu valstybės tarnautojas. Džiaugiuosi, kad kiekvieną dieną dirbdamas kartu su kolegomis prisidedu prie savivaldybės teikiamų paslaugų gerinimo bei bendro valstybės tobulėjimo“, – darbu savivaldybėje džiaugiasi Daivaras.

Spalio 10-oji – Vietos savivaldos diena. Tad kalbinti Alytaus miesto savivaldybės administracijos tarnautojai kolegoms linki nebūti nuobodiems, „neužsidaryti tarp tvarkų ir taisyklių“, būti kūrybiškiems, aktyviems, tokiais pat draugiškiems ir nepamiršti skirti laiko sau – juk laimingas žmogus yra tas, kuris ryte nori eiti į darbą, o po darbo – grįžti namo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *