Tinklinio sporto salė – Alytaus sporto ir rekreacijos centro rankose

 

Alytaus politikai nusprendė perduoti nuo rugsėjo likviduotos Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos sporto salę Alytaus sporto ir rekreacijos centrui (ASRC). Nors buvo teikta alternatyva dėl šios sporto salės nuomos privatiems asmenims, ji didesnio tarybos narių palaikymo nesulaukė.

Siūlymą išnuomoti sporto salę privačioms rankoms teikė Aplinkos ir plėtros komiteto nariai. Šio komiteto pirmininko pavaduotojo S. Leonavičiaus nuomone, iki šiol visi ASRC pavaldume esantys objektai naudojami neefektyviai, dėl jų valdymo iš savivaldybės biudžeto reikalaujama papildomų lėšų, etatų.

„Komitetuose diskutavome, kad efektyviau būtų surasti operatorių ir įteisinti nuomą. Ko gero, šis savivaldybės turto panaudojimas būtų pelningesnis. ASRC išlaikymo sąnaudos kasmet tik didėja – 2,6 milijono, o naudos, efekto, kad valdomi objektai būtų pilnai išnaudojami ir apkrauti, nėra“,  – savo sprendimo projekto alternatyvą portalui „Dzūkijos veidas“ komentavo S. Leonavičius.

Replikuodamas tarybos narių siūlymą išnuomoti tinklinio sporto salę privatiems investuotojams, Alytaus miesto vadovas Nerijus Cesiulis tikino, kad ši sporto salė yra pakankamai užimta – joje kiekvieną darbo dieną sportuoja mokiniai, po pietų į ją suguža ASRC vaikai ir žaidžia tinklinį, vakare žaidžia vyrų tinklinio komanda. Be to esą buvo skirti etatai tai salei tvarkyti. „Ši salė mums yra reikalinga, ji yra užimta. Tai reiškia, kad negalime siūlyti ją už 93 tūkstančius eurų per metus išnuomoti privatiems asmenims, kai ji reikalinga mūsų bendruomenei. Šis turtas, kurį mes statėme, investavome ES lėšas, yra statytas mūsų tinklininkams, vaikams, kad jie sportuotų, turėtų sales. Nedarykime dvigubų standartų“, – kalbėjo meras.

Politikai vistik apsisprendė sporto salę perduoti ASRC ir palikti tinklininkų bendruomenės reikmėms. Jos bendras plotas 1 208,80 kv. m. Už sprendimo projektą balsavo 20 tarybos narių, o 4 už alternatyvą.

„Dzūkijos veidas“ primena, kad likviduojamos įstaigos sporto salė buvo pastatyta ir atidaryta prieš septynerius metus – 2013 metų rugsėjo 27 dieną. Nauja sporto bazė – Tinklinio sporto centras yra pastatytas bendromis Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo ir Alytaus miesto savivaldybės lėšomis. Tinklinio sporto bazės statybos iniciatorė – Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokykla (Miklusėnų g. 36, Alytus), kuri teikė projektą ES fondams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *