Nepasitikėjimo kirtis Šarūnui Klėgeriui: „Norint mušti šunį, lazdą visada rasi“

Šarūnas Klėgeris.

Alytaus miesto savivaldybėje vėl mojuojama nauja interpeliacija. Šįkart – Alytaus miesto vicemerui Šarūnui Klėgeriui. Iniciatyvos reikalauti politinės atsakomybės dėl neveiksnumo, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto istorijos nesėkmės bei kitų punktų ėmėsi tarybos narys Valerijus Vencius.

Politikas trečiadienį rinko interpeliaciją palaikančių tarybos narių parašus. Po interpeliacija pasirašė jos užregistravimui reikalingas tarybos narių skaičius – devyni. V. Vencius įsitikinęs, kad šio vicemero veik­la bei ne­veik­lu­mas, ne­tin­ka­mas su­si­da­riu­sių pro­ble­mų spren­di­mas ne­ten­ki­na gy­ven­to­jų ir ken­kia mies­tui, esą Š. Klėgeris ne­tin­ka­mai vyk­do sa­vo pa­rei­gas pa­gal nu­sta­ty­tas veik­los sri­tis.

Interpeliacijoje išdėstyti keturi punktai, nusakantys dėl ko reiškiamas nepasitikėjimas vicemeru konkrečiai – pasyvumas ir negebėjimas pritraukti investicijų, nesikalbėjimas su visuomene ir bendruomenių neįtraukimas į savivaldos veiklą, neinicijuojami energetinio efektyvumo ir renovacijos projektai, negebėjimas koordinuoti ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto projekto eigos ir atsakomybės už jo sužlugdymą vengimas.

Apie inicijuojamą interpeliaciją žinojo ir pats vicemeras, teigęs, kad to ir buvo galima tikėtis po pastarojo tarybos posėdžio, kai iš Alytaus miesto savivaldybės direktoriaus ir pavaduotojos pareigų buvo atleisti Rolandas Juonys ir Neringa Rinkevičiūtė. „Natūralu, kad administracijos vadovais pareikštu nepasitikėjimu nebus apsiribota. Tai išskirtinai politiniai procesai, įtakų sferų dalijimasis, galbūt tribūnos sau ieškojimas, nes vyksta rinkimai. Tikėtina, kad interpeliacijoje bus tik kažkokie bendriniai pasakymai, tačiau rimtų kaltinimų, dėl kurių turėčiau prisiimti atsakomybę, neabejoju, tikrai nebus. Galbūt bus išdėstytas subjektyvus požiūris dėl infrastruktūros, galbūt dėl šiuo metu uždarytų remontuojamų kelių. Norint mušti šunį, lazdą visada rasi“, – kalbėjo Š. Klėgeris.

Vicemeras tikino besijaučiantis ramiai, mat pusantrų metų vicemero pareigose dirbo sąžiningai, dalį savo gyvenimo atidavė miestui niekada nežiūrėdamas naudos sau.

„Gan ilgą laiką buvo rimtai kalbama, kad neva mano kažkokia mistinė įmonė, užsiimanti žalių plotų tvarkymu, dalyvavo konkurse. To manęs rimtais veidais klausė ir kai kurie tarybos nariai. Tačiau tokios kalbos nepasiteisino. Dabar vienintelė tema – Chirurgijos skyrius, kurią bandoma susieti su manimi, nes konservatorių frakcija inicijavo šio skyriaus remonto darbus, šis klausimas buvo įtrauktas ir į biudžeto svarstymus“, – svarstė Š. Klėgeris ir pabrėžė, kad į viešųjų pirkimų procesą jis niekaip nesikišo ir to neplanuoja daryti ateityje.  Be to, jis teigė neturintis nuo ko gintis ir dėl ko atsiprašinėti. Priešingai, mat pritraukta investuotojų, miesto infrastruktūros srityje įvyko proveržis – pritraukta dvigubai daugiau nei įprastai lėšų gatvių tvarkymui, išspręstas muitinės terminalo klausimas ir daugybė kitų darbų.

Š. Klėgeris svarstė, kad galbūt užima vietą žmogui, turinčiam kitokią vertybių skalę ir norinčiam daryti kitaip.

„Jeigu interpeliacija įvyks, tai su malonumu grįšiu į verslą, o šis gyvenimo etapas bus baigtas, bet jį baigsiu tarnaudamas miestui“, – sakė vicemeras.

Naujienų portalas „Dzūkijos veidas“ primena, kad interpeliacija Š. Klėgeriui inicijuojama antrą kartą. Dar pavasario pabaigoje V. Vencius buvo pradėjęs rinkti parašus Alytaus miesto mero komandai – ne tik Š. Klėgeriui, bet ir vicemerei J. Šukevičienei, dar tuomet administracijos direktoriaus ir pavaduotojos pareigas ėjusiems R. Juoniui bei N. Rinkevičiūtei. Tuomet jie visi nepasitikėjimo iš kai kurių politikų sulaukė dėl neveiklumo, netinkamo susidariusių problemų sprendimo, netinkamo pareigų vydymo. V. Venciaus teigimu, šioms interpeliacijoms užregistruoti buvo surinkta pakankamai parašų, tačiau suveikė žmogiškumas, kad merui vienam dirbti būtų per sudėtinga, todėl buvo nuspręsta interpeliacijų neregistruoti. Rudenį sugrįžta tik prie vieno vicemero interpeliacijos. V. Vencius tikino, kad kita mero pavaduotoja J. Šukevičienė dirba kur kas efektyviau nei Š. Klėgeris.

Interpeliacijos užregistravimui iš viso rei­kia treč­da­lio ta­ry­bos na­rių pa­ra­šų, tai reiškia, kad Alytaus miesto savivaldybėje nepasitikėjimas būtų įtvirtintas pasirašius bent devyniems Alytaus politikams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *