Alytaus miesto teatro scenoje  – Vivaldi „Metų laikai“

Minsko simfoninis kamerinės sudėties orkestras „ClassicEnergy“ atvyksta į Alytų ir miesto teatro scenoje atliks nemirtingą pasaulinės klasikos šedevrą – Venecijos kompozitoriaus Antonio Vivaldi „Metų laikai“.

Tai vienas garsiausių ir įtakingiausių kūrinių muzikos istorijoje, gerai žinomas ne tik klasikinės muzikos žinovams. „Metų laikų“ fragmentai ne kartą buvo naudojami garsiose operose ir baleto spektakliuose, skambėjo filmuose ir sporto varžybose, buvo įkvėpimo šaltinis šiuolaikiniams kompozitoriams.

Vėlyvojo baroko epochos muzikinis paminklas sujungia keturis koncertus styginių orkestrui ir solo smuikui. Visi šie koncertai yra skirti ne tik metų sezonams, bet ir žmogaus gyvenimo laikotarpiams (vaikystei, paauglystei, brandai ir senatvei) ir keturiems Italijos regionams – Venecijai, Neapoliui, Romai ir Bolonijai. Ir tai toli gražu ne visos potekstės ir paralelės, kurias galima rasti „Metų laikuose“ – su kiekvienu nauju atlikimu klausytojui atskleidžiamos ir naujos prasmės.

Legendinis simfonijų ciklas, parašytas beveik prieš 300 metų, ne kartą buvo pakeistas ir pritaikytas daugelio muzikantų: yra net metalo versija, kurioje dalyvauja šimtai roko artistų iš viso pasaulio. Orkestras „ClassicEnergy“ pristatys tradicinį koncertų atlikimą, kuriame dalyvaus Baltarusijos orkestro elitas, laureatai ir prestižinių tarptautinių konkursų dalyviai.

Orkestro solistai – jauniausias Baltarusijos šiuolaikinių orkestrų smuikininkas, televizijos konkurso „Talent krainy“ nugalėtojas, tarptautinių konkursų finalininkas Nikon Mozol bei tarptautinių konkursų laureatė, Baltarusijos Respublikos specialiųjų premijų laureatė, Maskvos „Vivaldi“ orkestro solistė Jekaterina Miščančuk, dirigentas – Yuri Karavaev.

Minsko simfoninio kamerinės sudėties orkestro „ClassicEnergy“ koncertas Alytaus miesto teatre vyks rugsėjo 24 dieną (ketvirtadienį), 19 val.

Bilietus galima įsigyti: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/perkeltas-alytus-vivaldi-the-four-seasons-minsk-orchestra-classic-energy-by-olympia-classic-308366/

Organizatoriai pasirūpins klausytojų saugumu:

  1. Žiūrovų skaičius renginyje bus ribotas, užpildant tik 50% visų vietų, išlaikant socialinį atstumą;
  2. Kiekvienam atvykusiam į koncertą bus pasiūlyta apsaugos priemonių: kaukių, pirštinių, dezinfekcinio skysčio;
  3. Bus pasirūpinta papildomais ir skirtingais įėjimais/išėjimais visiems svečiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *