Tarybos nariai nesutiko bendruomenių bylinėjimosi išlaidas apmokėti iš miesto biudžeto

Nors gegužės pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė švietimo tinklo pertvarkos pakeitimams, susijusiems su „Sakalėlio“ ir „Drevinuko“ mokyklų reorganizavimu, tačiau šį ketvirtadienį vykusiame posėdyje nesutiko pasirašyti taikos sutarties dvejose administracinėse bylose su šių mokyklų aktyvių tėvų bendruomene ir biudžeto lėšomis padengti jos patirtų bylinėjimosi išlaidų – 2 200 Eur už advokato pagalbą bei 22,5 Eur sumokėto žyminio mokesčio.

Anot sprendimo projektą parengusios ir miesto biudžeto pinigais bendruomenės bylinėjimosi išlaidas padengti kolegas raginusios tarybos narės Lauros Radzevičiūtės, tai būtų tarsi atsakomybės už priimtus klaidingus sprendimus prisiėmimas.

„Tai leistų ir sutaupyti biudžeto lėšų, nes mokyklų bendruomenė teisme gali reikalauti ne tik patirtų bylinėjimosi išlaidų, bet ir užvesti naują bylą, kurioje reikalautų iš savivaldybės atlyginti ir visos bendruomenės patirtą neturtinę žalą, kas reikštų dar didesnes išlaidas“, – pristatydama projekto sprendimą kalbėjo L. Radzevičiūtė.

Tarybos narys Sigitas Leonavičius įsitikinęs, jog bylinėjimosi išlaidos neturi būti dengiamos nei miesto biudžeto, nei asmeniniais tarybos narių pinigais, nes balsavimas yra kiekvieno tarybos nario asmeninė atsakomybė. „Patirtas išlaidas vertinkite kaip investicijas į savo vaikų apgynimą, o ne kažkokią žalą“, – į posėdžių salėje buvusius „Sakalėlio“ ir „Drevinuko“ mokyklų bendruomenės atstovus kreipėsi S. Leonavičius.

„Sutikdami kompensuoti bylinėjimosi išlaidas atidarysime Pandoros skrynią ir sudarysime precedentą. Ką tai reiškia – turime susimokėti už savo sprendimus? Esu kategoriškai prieš tokį sprendimą, jis man kvepia artėjančiais Seimo rinkimais“, – kritikos kolegės L. Radzevičūtės parengtam sprendimo projektui negailėjo tarybos narys Andrius Jučas.

Nepalankus vietos politikų sprendimas nenudžiugino posėdyje dalyvavusių „Sakalėlio“ ir „Drevinuko“ mokyklų bendruomenės atstovų, kurie palikdami salę po balsavimo užsiminė, jog ginčai teisme bus tęsiami.

„Už padarytas klaidas reikia susimokėti. Prašome apmokėti minimalias išlaidas, kad toliau galėtume gražiai bendrauti“, – dar prieš balsavimą tribūnoje kalbėjo Alytaus „Sakalėlio“ ir „Drevinuko“ mokyklų aktyvių tėvų bendruomenės pirmininkė Raminta Vaitiekūnienė.

„Nei vieniems, nei kitiems nėra smagu bendrauti per teismus. Žala mokykloms padaryta didelė, bet ji nėra nepataisoma. Tikime, kad šiandien bus padėtas taškas šiandien ir atlyginta žala, jei ne moralinė, tai bent jau finansinė“, – vietos politikų neįtikino ir bendruomenės atstovo Edvardo Bielskio argumentai.

2 komentarai apie “Tarybos nariai nesutiko bendruomenių bylinėjimosi išlaidas apmokėti iš miesto biudžeto

  1. Radzevičiūtė prieš Seimo rinkimus bet kokia kaina siekia išsišokti, kad ją pastebėtų. O tų tėvelių išstojimas buvo labai neskanus, simpatijos jiems dingo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *