Į Alytų atvykęs traukinys netrukus virs kavine-muziejumi

AMS nuotr.

Į vieną gražiausių Alytaus miesto vietų, ant pylimo, tarp Mažosios ir Didžiosios Dailidės ežerėlių, pirmadienio pavakarę buvo atgabentas traukinio lokomotyvas. Jau netrukus jis virs kavine-muziejumi, pasakojančiu apie anuomet pro Dzūkijos sostinę besidriekusį geležinkelį, vedusį nuo Sankt Peterburgo į Varšuvą.

Vienu metu kavinėje-muziejuje laiką galės leisti daugiau kaip 30 lankytojų.

„Prieš gerą pusšimtį metų traukiniai buvo vienas Alytaus miesto akcentų, ilgainiui, deja, primirštų ir nugrimzdusių į gilią istoriją. Mes visa tai nusprendėme atgaivinti“, – sako atkeliavusio traukinio savininkai – alytiškiai Milena ir Mindaugas Platūkiai.

Idėja, tapti ne tik kavinės, bet ir nedidelio muziejaus šeimininkais, sutuoktiniams kilo prieš maždaug trejus metus, sugrįžus gyventi į Alytų. „Norėjosi padaryti kažką miesto labui, ne paviršutiniško, prasmingo, tikro“, – tikina M. Platūkė.

Iš Vilniaus atgabentas traukinio lokomotyvas įkurdintas kaip tik toje vietoje, kur ir buvo senieji geležinkelio bėgiai, o įrengiant muziejų Paltūkiai žada išlaikyti autentiškumą, atskleisti kuo daugiau istorinių detalių apie Alytaus geležinkelį ir juo riedėjusius traukinius, pagelbėti jiems esą pažadėjo Lietuvos geležinkelių muziejaus muziejininkai.

AMS nuotr.

Vienas komentaras apie “Į Alytų atvykęs traukinys netrukus virs kavine-muziejumi

  1. Kaip gi čia taip? Taigi visus RUSIŠKUS simbolius valdžia griauna, o čia parsivežė DIDELĮ RUSIŠKĄ daiktą 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *