Alytaus viaduko rekonstrukcija – derybų finiše

Dzūkijosveidas.lt nuotrauka

Panašu, kad po daugybės Susisiekimo ministerijos slenksčių mindžikavimų Alytaus miesto piktžaizde pakrikštyto Alytaus viaduko rekonstrukcijos klausimas stipriai pasistūmėjo į priekį ir taip ilgai lauktos rekonstrukcijos viadukas gali sulaukti. Belieka išsiaiškinti, kuriai pusei – Alytaus miesto savivaldybei ar bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“, kuriai ir priklauso viadukas, atiteks atsakomybė įgyvendinti šio objekto rekonstrukciją. Nuo to priklausys ir kur nukeliaus Susisiekimo ministerijos finansavimas.

„Po daugybės vizitų ir skambučių į Susisiekimo ministeriją, panašu, kad šis klausimas galiausiai bus išspręstas ir Naujoji gatvė bus tokia, kokia ir buvo projektuota ir kokią norime ją matyti“, – sakė Alytaus miesto vicemeras Šarūnas Klėgeris.

Pasak jo, Susisiekimo ministerija yra numačiusi Alytaus miesto savivaldybei skirti papildomų lėšų Alytaus miesto gatvių remontui.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, vadovaujantis Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių rekonstrukcijos, taisymo (remonto) darbams paskirstymo ir naudojimo tvarkos aprašu, Alytaus miestui jau skirta 3,36 mln. Eur.

Vicemero teigimu, iki papildomo finansavimo skyrimo suplanuotas lėšas kelių remontui savivaldybė, tarybai pritarus, galėtų perskirstyti ir skirti pagarsėjusio viaduko rekonstrukcijai. Š. Klėgerio tvirtinimu, kalbama apie 2,6 milijonus eurų.

Pastarosiomis dienomis Alytaus miesto savivaldybės bei ministerijos koridoriuose deramasi, kam šio viaduko rekonstrukcijos darbai turėtų būti patikėti – savivaldybei ar viaduką valdančiai bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“. Priėmus sprendimą rekonstrukcijos reikalus patikėti bendrovei, viadukui skirtas Susisiekimo ministerijos finansavimas bus skirtas „Lietuvos geležinkeliams“. Artimiausiomis dienomis turėtų paaiškėti, kam atiteks viaduko rekonstrukcijos atsakomybė.

Manoma, kad jeigu viskas eisis pagal planą, viaduko rekonstrukcijos darbai galėtų būti pradėti jau šių metų rudenį.

Savivaldybė su ministerija bei bendrove „Lietuvos geležinkeliai“, kuriai priklauso viadukas, dėl jo praplatinimo derasi jau ne vienerius metus. Prieš trejus metus pasirašius jungtinę veiklos sutartį, savivaldybės atstovai jau net buvo parengę daugiau nei 40 tūkst. eurų kainavusį viaduko praplatinimo projektą, tačiau darbai iš vietos iki šiol taip ir nepajudėjo.

Viaduko praplatinimas Alytaus miestui yra gyvybiškai svarbus, siekiant pagerinti susisiekimą. Šiam tikslui dar prieš gerą dešimtmetį buvo numatyta pagrindinę Alytaus miesto gatvę – Naująją – praplatinti iki keturių eismo juostų, tačiau ties viaduku susidariusi sąsmauka, dėl kurios galimos tik dvi eismo juostos, ne­lei­džia baig­ti Naujo­­sios gat­vės re­konst­ruk­ci­jos.

Vienas komentaras apie “Alytaus viaduko rekonstrukcija – derybų finiše

  1. Alkesta jau 50000 praejusi karta nurase restauravimui smelevimui dazymui ir vel raisko pavasarinius euro lapus cesiuliu tikejom bet kaip ilendi i ju irstva tai matai kad ir jis purvinas iki svarko krastu o ka giedojo kysiui ne… Jau ariadroma prapiso ka kalbeti alytiskiai sika mums ant galvos o mes ziurim ir galvojam kad lija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *