Pivašiūnų piligrimų centrą nuniokojo gaisras, įtariamas padegimas

Piligrimų centras Pivašiūnuose, Alytaus raj. Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos nuotr. Portalo Dzūkijosveidas.lt koliažas

Pivašiūnuose šiomis dienomis ypač slogios nuotaikos – gaisro liepsnos stipriai nuniokojo vieną iš čia esančio Piligrimų centro pastatų. Gaisras netoli koplyčios stovinčiame ir senajai klebonijai priklausančiame pastate, kuris yra vienas iš reikšmingiausių šio XIX a. architektūros paminklo dalių, įsiplieskė sekmadienio vakarą.

Piligrimų centro vadovas, Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas Vincas Baublys apie įvykį kalba nenoriai – ugnis sunaikino pastatą, pridarė daugybę nuostolių, visas aplinkybes aiškinasi pareigūnai. Dvasininkas nenorėjo įvardyti ir kiek finansinės žalos pridaryta.

Kaip portalą Dzūkijosveidas.lt informavo Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė, skambutis buvo gautas sekmadienį, 19 val. 12 min., į įvykio vietą nedelsiant išsiųstos Pivašiūnų, Butrimonių ir Alytaus ugniagesių gelbėtojų komandos. Atviroms liepsnoms numalšinti prireikė daugiau nei valandos.

Gaisre dirbusio Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Povilo Armanavičiaus teigimu, gaisras įsiplieskė restauruojamame klėtyje. Jo metu apdegė maždaug 80 m² išorės sienų, apie vidaus 75 m² patalpų, buvo nuardyta 20 m² stogo dangos, sudegė jį laikančios konstrukcijos, įrengti stiklo paketai.

„Labiausiai tikėtina, kad gaisras kilo dėl pašalinio ugnies šaltinio poveikio, kas reiškia tyčinį arba netyčinį padegimą“, – galimas gaisro priežastis įvardijo Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius.

Pivašiūnų piligrimų centras – viešoji įstaiga, kurią dar 2010 m. įsteigė Alytaus rajono savivaldybė ir Pivašiūnų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapija. Centro patalpos – senoji klebonija ir jai priklausantys šeši pastatai – pradėtos restauruoti ir renovuoti 2016 m., pasitelkus įvairias projektines lėšas.

Pivašiūnų piligrimų centro tikslas skatinti visuomenės kultūrinę veiklą, turizmą ir piligrimystę Alytaus rajone.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *