Pasirašytas ketinimų protokolas dėl Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pasirašė ketinimų protokolą dėl Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos funkcijų perdavimo Alytaus profesinio rengimo centrui.

Ketinimų protokole numatyta, kad Alytaus profesinio rengimo centrui nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. bus perduotos vykdyti Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos šiuo metu vykdomos suaugusiųjų pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programos.

„Mūsų tikslas – kiekvienam mokiniui sudaryti kuo geresnes tiek bendrojo ugdymo, tiek profesinio mokymo galimybes efektyviausiai panaudojant esamus išteklius. Tad džiaugiamės, kad Alytaus miesto savivaldybė aktyviai bendradarbiauja kuriant regiono poreikius geriausiai atitinkančius sprendimus“, – sakė ministras A. Monkevičius.

Kaip pabrėžė Alytaus miesto meras N. Cesiulis, Alytui, kaip pramonės miestui, labai svarbu turėti ir išlaikyti mieste gerai parengtus specialistus, o bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo pastangų telkimas padės tam užtikrinti tinkamas sąlygas.

Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokykla yra viena iš 4 Lietuvoje veikiančių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklų, kurias atnaujintame profesinių mokymo įstaigų tinklo pertvarkos plane numatoma integruoti į profesinio mokymo įstaigas, tokiu būdu siekiant geresnės profesinio mokymo ir bendrojo ugdymo dermės. Besimokantiems profesinėse mokyklose įsteigtuose suaugusiųjų ir jaunimo skyriuose bus sudarytos galimybės ne tik įgyti vidurinį išsilavinimą, bet ir rinkoje paklausią profesiją.

Vykdant profesinio mokymo įstaigų tinklo pertvarką siekiama, kad profesinis mokymas kuo geriau atitiktų besimokančiojo ir darbo rinkos poreikius.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *