Alytaus TAU studentai toliau ieško naujų potyrių – išmėgino fotografiją ir aromaterapiją

Tapti foto modeliu, įvaldyti fotografavimo meną ar pasinerti į holistinės aromaterapijos pasaulį. Visa tai patyrė, teoriškai ir praktiškai išbandė keliasdešimt Alytaus Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) lankytojų. Fotografijos kursai, kuriuos vedė patyrę profesionalai – Darius Minsevičius ir Jūratė Marčiulaitienė – daugeliui senjorų buvo visiškai nauja patirtis ir neįkainuojami įspūdžiai, privertę nugalėti savo kuklumą, baimes ir išskleidę sparnus fantazijai bei kūrybiškumui.

Kursų metu išmokome fotografijos komponavimo taisyklių, rakurso, tinkamo apšvietimo, planų pasirinkimo, pozavimo subtilybių ir pažinome mobiliografijos galimybes, kaip maksimaliai išnaudoti turimus išmaniuosius telefonus kasdieniame savo gyvenime. Daugiausia emocijų kursų metu sukėlė praktiniai užsiėmimai, kuomet solidžios damos ir senjorai vyrai akimirkai pavirto išraiškingais modeliais, o geros emocijos liejosi per kraštus.

Kitas, neįprastas užsiėmimas, kurį vedė sveikos gyvensenos entuziastė J. Marčiulaitienė – pažintis su holistine aromaterapija. Tai gilias tradicijas menanti ir daugelyje medicinų žinoma priemonė stiprinti fizinę ir emocinę sveikatą. Kam tinka eteriniai aliejai, kaip jie veikia, kada ir kaip juos vartoti – apie visa tai ir dar daugiau išgirdo, užuodė ir išjautė žingeidūs Dzūkijos sostinės senjorai.

Alytaus TAU sėkmingai gyvuoja jau dvyliktus metus. Mokymosi veikla Trečiojo amžiaus universitete – poreikio mokytis visą gyvenimą atspindys. Ji užtikrina pagyvenusių žmonių geresnę socialinę integraciją į visuomenę, kelia žinių bei kultūros lygį, vysto socialinius gebėjimus, palaiko sveikatą. Ši veikla itin svarbi todėl, kad visuomenėje vyrauja jaunystės kultas, vyresniojo amžiaus žmonės nepaklausūs darbo rinkoje, o neretai manoma, kad su amžiumi žmogus praranda kūrybines galias ar net kenkia įmonės įvaizdžiui. TAU savo įvairiapusiška veikla neigia tokį mitą ir akivaizdžiai parodo, kad pagyvenę žmonės dar pilni energijos, gražių sumanymų ir kūrybos.

Alytaus TAU direktorė Janė Ingelevičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *