Alovės bendruomenę subūrusioje Kūčių vakarienėje – pamokymas atleisti

Likus kelioms dienoms iki didžiųjų metų švenčių, jau keturioliktus metus susiburti  prie bendro Kūčių vakarienės stalo, sustoti ir pamiršti visus slegiančius rūpesčius buvo pakviesta Alytaus rajono Alovės bendruomenė. Tradicinėje šventinėje vakarienėje gyventojai ne tik laužė kalėdaičius, dalijosi jais vieni su kitais, bet ir linkėjo būti geresniais, atvirumo, kantrybės, pakantumo, prisiminti tuos, kurių jau nebėra šalia, o dvasininkas mokė, kad reikia atleisti.

Šeštadienio vakarą Alovės Kultūros namuose vykęs šventinis renginys „Po angelo sparnu“ prasidėjo Danutės Janukaitienės vedama menine kompozicija, muzikinius pasirodymus dovanojo Alovės mokyklos mokiniai, Butrimonių moterų vokalinis ansamblis „Crescendo“, vakarui jaukumo suteikė saksofonisto Vitalijaus Plauskos atliekami kūriniai.

„Džiugiai švęskite šventes, atsisakykime to, kas materialu, išmatuojama, prisiliečiama. Priimkime į savo širdis ir šeimas meilę. Sveiki sulaukime gražiausių švenčių, o šiandien dar pabūkime, kol dar norisi būti“, – sakė Alovės seniūnė Irma Stenionienė.

Kultūros namuose vykusio vakaro metu buvo įžiebti kalėdiniai žiburiai, mat seniau buvo įprasta eglutę puošti tik per Kūčias. Taip pat buvo uždegtos keturios adventinio vainiko žvakės, apšviesta prakartėlė. Kiekviena šeima, uždegdama po žvakelę, dalijo prasmingus palinkėjimus.

Suneštinį stalą ir gausų bendruomenės susibūrimą laimino Alovės Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Stanislovas Stankevičius: „Džiaugiuosi, kad taip gausiai susirinkot. Laiminu jus visus ir šį vakarienės stalą. Dievas visada atleidžia, o žmogus ne visada moka tą padaryti. Būkime visi geresni, nuoširdūs. O tie, kurie išėjo, kurių tarp mūsų nebėra, tegul visuomet išlieka mūsų širdyse. Ramybės, jautrumo, gailestingumo ir taikos visiems.“

Po dvasininko palaiminimo bendruomenė laužė kalėdaičius, dalijosi jais vieni su kitais, linkėdami neįkainojamų vertybių. Mažieji vakarienės dalyviai su nekantrumu laukė pasirodant Kalėdų senelio. O jis ne tik pasirodė, klausėsi jų dainų, eilėraščių, atnešė jiems dovanų, bet ir suorganizavo vaidinimą apie princesę, kurią pagrobė slibinas, o vėliau iš jo gniaužtų išvadavo princas. Viso vakaro metu išties nestigo gerų emocijų, šypsenų ir žmonės bent trumpam pamiršo visus rūpesčius.

„Šimtas širdžių šypsojosi ir siuntė vieni kitiems gerumą ir šilumą netradicinėje Kūčių vakarienėje Alovėje. Dėkoju visiems, su kuriais per šiuos metus ėjom kartu, dalijomės džiaugsmais ir vargais. Kitais metais skirkime daugiau laiko sau ir savo šeimoms. Tai yra neįkainuojamos dovanos. Jaukių ir šiltų artėjančių švenčių, gerumo ir santarvės Jūsų namams“, – po renginio socialiniame tinkle „Facebook“, bendruomenei gražių žodžių negailėjo viena renginio organizatorių, Alovės kultūros namų veiklos vadovė Ramunė Miškauskienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *