Atvirame Alytaus kanupolo čempionate – alytiškių triumfas

Alytuje vyko atviro Alytaus miesto kanupolo čempionato finalinio turo varžybos. Varžybose dalyvavo sportininkai iš Lenkijos, Rusijos, Čekijos ir Lietuvos. Varžybos vyko dvejose grupėse – I divizija (vyrai) ir II divizija (jauniai U-17 ir moterys). Nors varžybų pradžia alytiškiams buvo sunki, tačiau galiausiai jiems šypsojosi Fortūna.

Jaunių U-17 ir moterų grupėje dalyvavo 8 komandos. Sėkmingai žaidė Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) jaunieji baidarininkai. Alytiškiai grupės varžybas pradėjo pergale prieš Varšuvos komandą. Kitose rungtynėse mūsų jaunieji sportininkai patyrė pralaimėjimą Trakų bendraamžiams. Trečiose grupės rungtynėse iškovojo pergalę prieš KTW Kališo komandą. ASRC baidarininkai pateko į pusfinalį, kuriame žaidė su Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos (MSM) „Daugai“ auklėtiniais. Įtemptose rungtynėse sunkią pergalę 3:2 iškovojo šeimininkai. Kitame pusfinalyje žaidė Trakų ir Novgorodo jaunimas. Pergalę iškovojo Trakai. Finale susitiko Alytaus ir Trakų baidarininkai. Alytiškiai susikaupę pradėjo rungtynes ir penktąją kėlinio minutę pirmieji pelnė įvartį, aštuntąją kėlinio minutę dar vienas įvartis krito į Trakų komandos vartus. Pirmasis kėlinys baigėsi 2:0. Antrajame kėlinyje alytiškiai užtikrintai žaidė, nepalikdami varžovams jokių vilčių – pelnė dar keturis įvarčius ir finalą laimėjo 6:0. Šios amžiaus grupės nugalėtojais tampo ASRC komanda, antrą vietą laimėjo Trakų kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniai, trečią vietą iškovojo Alytaus r. MSM „Daugų“ komanda, kuri rungtynėse dėl bronzos medalių nugalėjo Novgorod „Legion“ bendraamžius. Rezultatyviausiu žaidėju šioje amžiaus grupėje tapo Nojus Serkovas iš Daugų.

„Alytiškiai sunkiai pradėjo varžybas, kartais atrodydavo komanda „buksuoja”, trūksta kažkokio susiderinimo. Bet po truputį įsižaidė ir finale mūsų jaunimas atrodė nuostabiai. Visi žaidėjai kovojo kaip komanda, stengėsi. Tikrai toks komandos žaidimas vertas šitos pergalės“, –  pasakojo komandos treneris Kęstutis Dambrauskas.

Vyrų grupėje finaliniame etape žaidė 11 komandų. Alytaus „Alytus“ kanupolininkai po dviejų turų pirmavo čempionate. Pirmąją dieną alytiškiai iškovojo dvi pergales ir patyrė pralaimėjimą. Mūsų komanda pateko į ketvirtfinalio varžybas, kuriose žaidė su Novgorodu. Iškovojo pergalę 7:3 ir kelialapį į pusfinalio rungtynes.

Antrąją dieną alytiškiai pusfinalio rungtynėse susitiko su „9 val“ Gorbunki iš Rusijos. Šių komandų dvikova visada sulaukia didelio susidomėjimo. Komandos tiek viena, tiek kita gali laimėti. Vis dėlto šiose rungtynėse dominavo Rusijos baidarininkai. Jie ir laimėjo šitas rungtynes. Alytiškiai toliau tęsė kovą dėl bronzos apdovanojimų.  Dėl trečiosios vietos Alytaus sportininkai žaidė su KS Powisle pirmąja komanda iš Varšuvos. Mažasis finalas buvo įtemptas. Pirmąjį kėlinį minimalia persvara 2:1 laimėjo Lenkijos sportininkai, antrąjį kėlinį 2:3 laimėjo alytiškiai. Rezultatas lygus ir reikalingas pratęsimas iki pirmojo įvarčio. Sėkmė buvo Lenkijos sportininkų pusėje, jie pirmieji pelnė įvartį ir iškovojo bronzos medalius.  Alytiškiai liko ketvirtoje vietoje. Turo nugalėtojais tapo KS Powisle antroji komanda iš Varšuvos, finale nugalėjusi sportininkus iš Rusijos („9 val“Gorbunki).

Susumavus atviro Alytaus kanupolo čempionato visų trijų turų rezultatus, pirmąją vietą iškovojo Alytaus „Alytus“, antrąją – KS Powisle Varšuva, trečiąją – „9 val“ Gorbunki, ketvirtąją – Trakų KKSC komanda.

Alytaus „Alytus“ komandoje žaidė Karolis Latauskas, Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Vytenis Licus, Mantas Atmanavičius, Edvinas Turčinavičius ir Harminas Dzenkauskas. Rezultatyviausiu finalinio turo žaidėju tapo Karolis Latauskas.

Šios varžybos buvo dalinai finansuotos Alytaus miesto savivaldybės sporto projektų lėšomis.

ASTC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *